- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Είναι αυτές οι φωτογραφίες σεξιστικές;
Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας έχει ξαναεμπλακεί στην παλαβομάρα των σύγχρονων θεούσων
Η καταγγελία περί σεξιστικών φωτογραφιών της πρωθυπουργού της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν, και η πολιτική ορθότητα.
Καταλαβαίνω ότι πολλοί κάτοικοι των χωρών που αυτοαποκαλούνται «πρώτος κόσμος», έχοντας λύσει το πιο βασικό από τα προβλήματα που μπορεί να λύσει ο άνθρωπος, αυτό της επιβίωσης (το άλλο, το σοβαρότερο απ’ όλα, δεν μπορεί να το λύσει κανείς), προσπαθούν να κρατήσουν το μυαλό τους απασχολημένο και να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για επιβολή κανόνων «ηθικής» επινοώντας προβλήματα εκεί που όχι μόνο δεν υπάρχουν, αλλά και δύσκολα κανείς θα μπορούσε να σκεφτεί ότι πιθανόν να υπάρχουν. Ένα τέτοιο πρόβλημα επινοήθηκε από έναν Φινλανδό ο οποίος κατήγγειλε ως σεξιστική αυτή τη φωτογραφία της πρωθυπουργού της χώρας, Σάνα Μάριν.
Υποθέτω πως ο σεξισμός συνίσταται στο ότι στη φωτογραφία διαγράφεται ο πωπός της πρωθυπουργού πράγμα που κανονικά δεν θα έκανε εντύπωση σε κανέναν αφού η πρωθυπουργός φοράει κολάν και όλοι ξέρουμε ότι όταν φοράς κολάν διαγράφεται ο πωπ... συγγνώμη έκανα ένα λάθος. Έγραψα ότι «δεν θα έκανε εντύπωση σε κανέναν» αλλά ξέχασα τους κήρυκες της ηθικής και τους λιγούρηδες που όχι μόνο θα έβλεπαν τον πωπό αλλά θα ήταν και το μόνο που θα έβλεπαν. Ευτυχώς δεν παρατήρησαν το παιδικό καρότσι το οποίο, αμα θέλουμε, είναι κι αυτό σεξιστικό διότι αναπαράγει το στερεότυπο της μητέρας που είναι επιφορτισμένη με την ανατροφή των παιδιών ενώ το αρσενικό κυνηγάει για να φέρει φαγητό στη σπηλιά.
Φυσικά, όπως συνέβαινε και με τους υπέρμαχους της «ηθικής» προηγούμενων αιώνων που έβρισκαν «αμαρτωλές» ή «ανήθικες» εικόνες μόνο και μόνο επειδή το δικό τους το μυαλό τους οδηγούσε σε «αμαρτωλές» και «ανήθικες» σκέψεις, οι υπέρμαχοι της πολιτικής ορθότητας είδαν σεξισμό επειδή το δικό τους το μυαλό λειτουργεί έτσι (σαν τους συμπολίτες που κάθε φορά που ακούν τη λέξη «πουλί» σκέφτονται το πέος και χαζογελάνε). Η ίδια η φωτογραφία προφανώς δεν έχει τίποτα το σεξιστικό παρα μόνο αν εσύ θέλεις να έχει και αν κάποιος σκεφτεί ότι αυτό εξαρτάται και από το κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία να πω πως το συνοδευτικό κείμενο ήταν το ξερό «Παπαράτσι φωτογραφίζει τη Μαρίν με κολάν» (ή κάτι τετοιο γιατί τη μετάφραση την έκανε το Google translate).
Με λίγα λόγια, μια πρωθυπουργός φοράει ένα κολάν για να βγει βόλτα, δηλαδή η ίδια δεν έχει κανένα πρόβλημα να τη δουν με το κολάν χάρη στο οποίο διαγράφεται ο πωπός της, κάποιος που φωτογραφίζει διασήμους τη φωτογραφίζει με το κολάν (δηλαδή με τον τρόπο που η ίδια η πρωθυπουργός επέλεξε να εμφανιστεί δημοσίως), η φωτογραφία δημοσιεύεται σε σελεμπριτοπεριοδικό όπως εκατοντάδες φοωτογραφίες εκατοντάδων διάσημων, χωρίς πιπεράτα σχολια και οι ιεροεξεταστές φωνάζουν «ΣΕΞΙΣΜΟΣ ΣΕΞΙΣΜΟΣ».
Ακόμα κι αν η λεζάντα ήταν «πολύ ωραίος ο πωπός της πρωθυπουργού» πάλι ο σεξισμός θα ήταν στο μυαλό αυτών που δεν έχουν καταφέρει να καταλάβουν τι συνιστά σεξισμό και τι όχι*. Εκτός αν θεωρούν ως φορέα του σεξισμού την ίδια την πρωθυπουργό επειδή επέλεξε να φορέσει κολάν που τονίζει τον πωπό της και όχι μια μπούρκα η οποία είναι μάλλον το μόνο ένδυμα το οποίο καθόλου δεν αναστατώνει τα μυαλά των πιστών της πολιτικής ορθότητας (οι οποίοι δεν αποκλείεται να βρουν ρατσισιτικό το σχόλιο μου για το αγαπημένο τους ρούχο).
Της πολιτικής ορθότητας η οποία έχει καταντήσει μια παράνοια στην οποία ένας άνθρωπος κάνει σκληρές δίαιτες και εξαντλητικές γυμναστικές για να έχει ωραίο πωπό, φοράει ρούχα που αναδεικνύουν τον ωραίο πωπό που με κόπο απέκτησε (ή διατήρησε) αλλά είναι προσβλητικό κάποιος να παρατηρήσει ότι έχει ωραίο πωπό ή ακόμα και να βγάλει μια φωτοργραφία στην οποία φαίνεται ο πωπός τον οποίο ο ακομπλεξάριστος (και γιατί όχι, υπερήφανος) κάτοχος δεν έχει προνοήσει να κρύψει ώστε να μην σκαδαλίζονται οι πιστοί. Μια παράνοια που κάνει τους θεούσους να μοιάζουν προοδευτικοί αφού για να μην είναι σεξιστική για τους πιστούς της «πολιτικής ορθότητας» η φωτογραφία αυτή θα έπρεπε να δημοσιευτεί έτσι:
Για να καταλάβετε το μέγεθος της παρανοιας της «πολιτικής ορθότητας», η πρωθυπουργός της Φινλανδίας έχει ξαναεμπλακεί στην παλαβομάρα των σύγχρονων θεούσων το 2020. Όταν τους τάραξε με αυτή τη φωτογράφιση την οποία οι Ελένες Λουκά της πολιτικής ορθότητας βρήκαν επίσης σεξιστική επειδή κάτω από το σακάκι δεν φορά τίποτα. Και μπραβο τους.
*Σεξισμός θα ήταν αν η λεζάντα έγραφε ή υπονοούσε ότι μια γυναίκα αξίζει μόνο αν έχει ωραίο πωπό. Κατά τα άλλα η παρατήρηση ότι ένας ωραίος πωπός είναι ωραίος μπορεί να προσβάλλει μόνο κάποιον που έχει άσχημο πωπό και δεν έχει καταφέρει να συμφιλιωθεί με την ιδέα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tο όφελος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.