Πολιτικη & Οικονομια

Καμίνης: Τι απαντά στον Δρυμιώτη για την άγρα ψήφων από πολιτικούς στην εκκλησία

Η αναφορά Δρυμιώτη για την παρουσία Καμίνη στην εκκλησία τα Θεοφάνεια του 2014

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Καμίνης
Γιώργος Καμίνης © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Γιώργος Καμίνης: Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων απαντά σε άρθρο του Ανδρέα Δρυμιώτη για τα Θεοφάνεια του 2014 και την παρουσία πολιτικών στην εκκλησία.

Την αντίδραση του πρώην δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, προκάλεσε η ονομαστική αναφορά σε αυτόν του Ανδρέα Δρυμιώτη σε άρθρο του στην Καθημερινή υπό τον τίτλο «Μύρισε εκλογές». Στο άρθρο αυτό, ο κ. Δρυμιώτης, αναφέρεται στους «θεομπαίχτες πολιτικούς», οι οποίοι προς άγραν ψήφων, λίγο πριν την ανακοίνωση των εκλογών (δημοτικών ή και βουλευτικών) ξεκινούν τον τακτικό εκκλησιασμό τους από τους ναούς της εκλογικής τους περιφέρειας. Κάπως έτσι υποστηρίζει ο ίδιος ότι καταλαβαίνει πως έρχονται εκλογές. 

Μία αναφορά του Ανδρέα Δρυμιώτη στον Γιώργο Καμίνη και ένα περιστατικό ανήμερα τα Θεοφάνεια του 2014 στον Άγιο Διονύσιο, προκάλεσε την αντίδραση του πρώην δημάρχου Αθηναίων. Ο αρθρογράφος υποστήριξε ότι λίγο πριν τις Δημοτικές Εκλογές ο Γιώργος Καμίνης αρνήθηκε να προσκυνήσει τον Σταυρό, ακούγοντας εξάψαλμο από τον εφημέριο του ναού. Με ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Καμίνης δίνει την απάντησή του και αρνείται ότι «απέτρεψα επιδεικτικά το κεφάλι μου» όταν ο ιερέας κάλεσε το εκκλησίασμα να προσκυνήσει τον Σταυρό. 

«Αν ήμουν ο ψηφοθήρας που υπαινίσσεται ο κ. Δρυμιώτης, θα είχα σπεύσει και εγώ να αλιεύσω εύκολα ψήφους στους κόλπους της χριστιανικής ορθόδοξης πλειοψηφίας. Αν ψάχνει λοιπόν ο κ. Δρυμιώτης φαρισαίους πολιτικούς, ας τους αναζητήσει αλλού. Θα βρει μπόλικους», καταλήγει στην απάντησή του ο Γιώργος Καμίνης. 

Γιώργος Καμίνης: Η απάντησή του στον Ανδρέα Δρυμιώτη για τα Θεοφάνεια του 2014 

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιώργος Καμίνης απαντά: 

«Ημουν παρών σε όλες ανεξαιρέτως τις τελετές των Θεοφανίων (2011-2019), κατά τη διάρκεια και των δύο θητειών μου και όχι μόνον σε αυτήν την "προεκλογική" (ή μάλλον ψηφοθηρική σύμφωνα με τις απόψεις του κ. Δρυμιώτη) του 2014. Με τον τρόπο αυτό τιμούσα την Εκκλησία και τους χριστιανούς συμπολίτες μου, κυρίως όμως τηρούσα την παράδοση που θέλει να παρευρίσκεται στην τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων, στη συνέχεια να πορεύεται επικεφαλής της πομπής προς τη γειτονική Δεξαμενή και να ρίχνει τον σταυρό σε αυτήν. Πίστευα -και εξακολουθώ να πιστεύω- ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του δημάρχου (ή και οποιουδήποτε άλλου) δεν επιτρέπεται να παρακωλύουν τις παραδεδομένες θρησκευτικές τελετές στην πόλη του.

» Αυτά υπό τον όρο βεβαίως ότι η τήρηση της παράδοσης εκ μέρους του δημάρχου δεν τον υποχρεώνει να προβεί ο ίδιος σε εκδηλώσεις θρησκευτικής λατρείας αντίθετες προς τις πεποιθήσεις του. Για τον λόγο αυτό πάντοτε, όταν στο τέλος της τελετής ο ιερουργών κληρικός καλούσε τα μέλη του εκκλησιάσματος να προσέλθουν και να προσκυνήσουν τον σταυρό, εγώ παρέμενα διακριτικά στη θέση μου. Ουδέποτε "απέστρεψα επιδεικτικά το κεφάλι μου", όπως μου προσάπτει ο κύριος Δρυμιώτης, ο οποίος με το ψέμα αυτό άλλωστε υπονομεύει και συνολικά το αφήγημά του: Δεν μπορεί κάποιος να προσέρχεται σε μια θρησκευτική τελετή προκειμένου "να προσελκύσει τους αγαθούς εκκλησιαζόμενους να τον ψηφίσουν" και την ίδια στιγμή να προκαλεί "επιδεικτικά" το θρησκευτικό τους συναίσθημα. Το ίδιο ψευδής είναι και η αναφορά στον ιερέα που δήθεν με επιτιμούσε επί πεντάλεπτο ενώπιον του εκκλησιάσματος.

» Ουδέποτε απέκρυψα τις θρησκευτικές μου πεποιθήσεις από τους Αθηναίους πολίτες. Αντιθέτως, ήμουν ο πρώτος δήμαρχος Αθηναίων που ανέλαβε καθήκοντα (Ιανουάριος 2011) δίνοντας "πολιτικό όρκο". Αν ήμουν ο ψηφοθήρας που υπαινίσσεται ο κ. Δρυμιώτης, θα είχα σπεύσει και εγώ να αλιεύσω εύκολα ψήφους στους κόλπους της χριστιανικής ορθόδοξης πλειοψηφίας. Αν ψάχνει λοιπόν ο κ. Δρυμιώτης φαρισαίους πολιτικούς, ας τους αναζητήσει αλλού. Θα βρει μπόλικους». 

kaminis.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ