Πολιτικη & Οικονομια

Κοντά στη χρεοκοπία η εταιρεία καλλυντικών Revlon

Καταρρέει η άλλοτε κραταιά αυτοκρατορία του Ρόναλντ Πέρελμαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
revlon
Photo by Roberto Machado Noa/LightRocket via Getty Images

Revlon: Προς χρεοκοπία ο κολοσσός των καλλυντικών.

Ο κολοσσός καλλυντικών Revlon ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης σύμφωνα με το άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ ήδη από την επόμενη εβδομάδα, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα χρέους τα οποία επιβαρύνθηκαν από τις αναταράξεις στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Η εταιρεία παραγωγής καλλυντικών, η οποία ανήκει στην MacAndrews & Forbes του δισεκατομμυριούχου Ρόναλντ Πέρελμαν, βρίσκεται σε συζητήσεις αναδιάρθρωσης με τους δανειστές ενόψει της λήξης ομολόγων χρέους που ξεκινούν το επόμενο έτος. Μια αίτηση πτώχευσης θα μπορούσε να τερματίσει τον έλεγχο του Πέρελμαν στη Revlon, την οποία αγόρασε η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων του το 1985.

«Η κατάσταση είναι ρευστή και η κατάθεση αίτησης  δεν είναι σίγουρη», δήλωσε άτομο που γνωρίζει το θέμα στο Bloomberg. Οι μετοχές της Revlon υποχώρησαν κατά 53% την Παρασκευή στα 2,05 δολάρια ανά μετοχή.

Η Revlon αρνήθηκε να σχολιάσει. Οι πωλήσεις ανέκαμψαν κατά 8% το τελευταίο τρίμηνο, καθώς οι αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών επέστρεψαν πιο κοντά στα επίπεδα προ πανδημίας. Όμως οι προοπτικές της εταιρείας εξακολουθούν να αμφισβητούνται από την ανάγκη της να αντλήσει κεφάλαια για τις ανάγκες ρευστότητας, σύμφωνα με έκθεση της S&P Global Ratings τον Απρίλιο.

Η πλησιέστερη επερχόμενη λήξη χρέους της εταιρείας είναι τον Σεπτέμβριο του 2023 και αφορά δάνειο ύψους 866 εκατ. δολαρίων που αποπληρώθηκε κατά λάθος το 2020 από τον διαχειριστικό παράγοντα Citigroup Inc. με δικά της χρήματα και όχι της Revlon. Ορισμένοι δανειστές επέστρεψαν τα χρήματα στη Citi, αλλά άλλοι κράτησαν περίπου 500 εκατ. δολάρια από την τυχαία πληρωμή.

Ο ισχυρός άνδρας της Revlon έβγαλε στο σφυρί τα πάντα – Το lockdown σάρωσε την αυτοκρατορία του

O ζάπλουτος επιχειρηματίας που, πριν από μία εικοσαετία υπήρξε για σύντομο χρονικό διάστημα ο πιο πλούσιος άνθρωπος στις ΗΠA, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει προς πώληση το ιδιωτικό του τζετ, ένα Gulfstream 650, καθώς και το γιοτ του μήκους 257 ποδών. Επίσης, συμφώνησε με τον οίκο Sotheby’s να πουλήσει έργα τέχνης αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την κατοικία του στο Upper East Side.

Με πέντε γάμους στην πλάτη του και συνηθισμένος όχι μόνο να ζει πλουσιοπάροχα αλλά και να δανείζεται πολλά δισεκατομμύρια με στόχο την επέκταση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, ο Πέρελμαν καλείται τώρα, σε ηλικία 79 ετών, να αλλάξει συθέμελα τη ζωή του.

Για την Revlon είχε καταβάλει 1,74 δισ. δολ. το 1985 και τώρα η αγοραία αξία της φθάνει τα 365 εκατ. 1,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πλήρωσε για την εταιρεία το 1985. Είναι κάτοχος περίπου 87% της Revlon και έχει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας, υπό τη διεύθυνση της κόρης του.

Για δεκαετίες, η Revlon ήταν κάτω από την πίεση ενός δυσθεώρητου χρέους και ο Πέρελμαν αναγκάστηκε να ρίξει πολλά χρήματα για να την κρατήσει στην επιφάνεια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ