- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα ότι η Τουρκία θα της επιτεθεί
Τι είπε για τον Νίκο Δένδια
Νέα επίθεση από Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα επιδίδεται σε δημαγωγία».
O Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τα Κατεχόμενα μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι η Ελλάδα δημαγωγεί και «κλαίγεται» στη διεθνή κοινότητα για το θέμα του Αιγαίου, λέγοντας ότι «η Τουρκία θα μας επιτεθεί».
«Δεν περιμέναμε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έλεγε καλά λόγια για εμάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή το Κογκρέσο», σημείωσε ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι έγιναν πολλές συναντήσεις για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή χωρίς την παρουσία της Άγκυρας οι οποίες «δεν επηρέασαν καθόλου την Τουρκία».
«Τι θα συμβεί αν κάνουν στρατιωτικές ασκήσεις με άλλους, τι θα πετύχουν αν είναι εχθρικοί προς την Τουρκία», αναρωτήθηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ότι είναι δικαιολογημένη η αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και προχωρώντας σε μια επίθεση προς τον Έλληνα ομόλογό του.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η τουρκική πλευρά είναι υπέρ της συνεργασίας και όχι της έντασης, ενώ θα διεκδικήσει τα δικαιώματά της. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να δώσει νομικά τεκμηριωμένες απαντήσεις στις παραβιάσεις», ανέφερε.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και στην έντονη αντιπαράθεση που είχαν πριν από έναν χρόνο μπροστά στις κάμερες στην συνέντευξη Τύπου που είχαν παραχωρήσει και θα μείνει στην ιστορία.
Είπε ο Τσαβούσογλου: «Ο Δένδιας είχε πει πριν κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Άγκυρα ότι δεν θα πει κάτι αρνητικό και περιμέναμε ότι δεν θα το κάνει. Στην συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα προχώρησε σε σκληρές δηλώσεις. Και το λέω αυτό για να δείξω ποιος έχει αρνητική συμπεριφορά. Δεν περιμέναμε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να μας εγκωμιάσει στο Κογκρέσο ή στο ελληνικό κοινοβούλιο».
Όσον αφορά στο κυπριακό, προέταξε για άλλη μια φορά τη λύση των δύο κρατών που επιθυμεί η Άγκυρα, λέγοντας ότι τώρα ζητούν κυριαρχική ισότητα και όχι πολιτική ισότητα.
«Θα αξιολογήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις μαζί με τη διαπραγματευτική ομάδα. Γιατί η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να ανασκευάσει και να πουλήσει τα θέματα που έφερε από παλιά ατζέντα, και προσπάθησε να θολώσει τις διαπραγματεύσεις, ως βήματα ή μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», ανέφερε σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου.
«Η στάση μας είναι ξεκάθαρη, αλλά πάντα μιλάμε, διαβουλευόμαστε και αποφασίζουμε μαζί», ανέφερε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της πυρκαγιάς ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Μένει να εξακριβωθεί εάν μέσα στον πυκνό πολιτικό χρόνο που ακολουθεί θα καταφέρει γρήγορα να ξεπεράσει τα προβλήματα
Ξεπέρασε τα 19,6 εκατομμύρια η επιβατική κίνηση στο πρώτο επτάμηνο του 2026
«Διαφωνώ με το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει
Ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συζήτησαν στο Μαξίμου για την πορεία της ανάπλασης
Τι ισχύει φέτος για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.