- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα ανομολόγητα
Εκτός από τις προσλήψεις-εξπρές εκπαιδευτικών σε εξέλιξη η διαδικασία επαναπροσλήψεων στο μετρό
Εκτός από τις προσλήψεις-εξπρές εκπαιδευτικών, που γίνονται χωρίς την εκκαθάριση των μητρώων των αποσπασμένων σε διοικητικές υπηρεσίες, πολιτικά γραφεία και άλλα... «εκπαιδευτικά ιδρύματα», σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επαναπροσλήψεων στο μετρό της Αθήνας. Πρόκειται για τους 260 υπαλλήλους η σύμβαση των οποίων δεν ανανεώθηκε το 2010, καθώς ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Κλ. Ρακιντζής είχε αποκαλύψει ότι είχαν γίνει στο άψε-σβήσε πριν από τις εκλογές του 2009 με κριτήρια «γαλάζιας» εντοπιότητας... Πολλοί από τους συμβασιούχους είχαν προσφύγει στα δικαστήρια, μερικοί είχαν δικαιωθεί, άλλοι όχι. Την «ανωμαλία» αυτή έρχεται να διορθώσει η κυβέρνηση, μιας που στο μετρό προκηρύχθηκαν νέες προσλήψεις. Ο υφυπουργός Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλος με επιστολή του συστήνει στην εταιρεία να δώσει προτεραιότητα στους συγκεκριμένους υπαλλήλους γιατί διαθέτουν εμπειρία, προϋπηρεσία και δεν χρειάζονται εκπαίδευση! Προτείνει μάλιστα και μπόνους στη μοριοδότησή τους. Όπως μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί, πιθανόν οι αποκαλύψεις του κ. Ρακιντζή για το όλο θέμα να συντελέσουν στην αύξηση της μοριοδότησής τους... Αναμένουμε την τελική ετυμηγορία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στο μεταξύ, ενώ η ΑΔΕΔΥ συνεχίζει το αντάρτικο κατά της αξιολόγησης στο Δημόσιο κι ενώ στην Περιφέρεια Αττικής η λογική της συναίνεσης δοκιμάζεται σκληρά ακόμα και για τα στοιχειώδη, στον Δήμο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζεται σύστημα αξιολόγησης, καθιερώνεται το rotation στελεχών σε διευθυντικές θέσεις και –άκουσον, άκουσον–παραχωρείται σε ιδιώτες η λειτουργία ορισμένων γυμναστηρίων και παιδικών σταθμών. Αυτά από τον άνθρωπο με το σκουλαρίκι και τα τατουάζ.
Στα «ψιλά» των ΜΜΕ πέρασε δημοσκόπηση της MARC, που έγινε για λογαριασμό της Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών (ΕΣΕΕ). Μεταξύ άλλων, οι ερωτηθέντες επαγγελματίες και βιοτέχνες κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα, «ποιο κόμμα εκφράζει καλύτερα τα συμφέροντά σας;». Η μεγάλη πλειοψηφία (72,5%) απαντά «κανένα ιδιαίτερα». Μόλις το 7,6% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συμφέροντά τους και μόλις το 6% επιλέγει τη ΝΔ στην ίδια ερώτηση. Η Χρυσή Αυγή καταγράφεται στην τρίτη θέση με 3,2%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 2,8%, οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ με 1% και τα άλλα διάφορα κόμματα με ακόμη μικρότερα ποσοστά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 93 ετών
«Μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της Παράταξης και του δημόσιου βίου», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ
Ανάρτηση με το βιβλίο «Ζητείται Ελπίς» του Αντώνη Σαμαράκη η απάντηση Αυγερινού
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στην οικογένειά του Γιάννη Βαρβιτσιώτη τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια
«Το τραγικό συμβάν υπογραμμίζει την επικινδυνότητα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος»
Συλλυπητήρια του πρωθυπουργού στις οικογένειες των δύο θυμάτων
Η Μαρία Καρυστιανού καταγγέλλει τον Θανάση Αυγερινό για «διχαστικές δηλώσεις και συμπεριφορές»
«Η πατρίδα μας ζει δύσκολες στιγμές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ έφυγε από τη ζωή την ημέρα των γενεθλίων του
«Πιο παραγωγική οικονομία, πιο σύγχρονο κράτος, πιο στιβαρή διεθνής παρουσία για τη χώρα»
«Αποδίδουμε μνημεία της πόλης αποκατεστημένα και προσβάσιμα», τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού
Ο υπουργός Εξωτερικών καλεί την εφημερίδα «Εστία» να ανακαλέσει τα όσα έγραψε για το κοινό δείπνο με στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Ψευδές από την αρχή μέχρι το τέλος το δημοσίευμα για το δείπνο Γεραπετρίτη
Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις πυρκαγιές
«Να ζητήσει συγγνώμη για το συκοφαντικό δημοσίευμα»
Όλες οι ημερομηνίες, η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Το «ευχαριστώ» του πρωθυπουργού στους πυροσβέστες
«Στη μάχη, όταν επιχειρούμε δεν μιλάμε», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής για την απουσία του από τα ΜΜΕ
Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πυροσβέστες και να τους ευχαριστήσει για την υπεράνθρωπη προσπάθειά τους
«Στηριζόμαστε σε εθελοντές και μέλη», απαντάει η ΕΛΑΣ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.