Καύσιμα - Σταϊκούρας: Μέσα στον Ιούνιο θα ξέρουμε για νέες παρεμβάσεις
«Θα ήταν πολύ εύκολο να έρθω εδώ και να μοιράζω χρήματα»
Καύσιμα - Σταϊκούρας: Μέσα στον Ιούνιο θα ξέρουμε αν μπορούμε να κάνουμε νέες παρεμβάσεις.
«Αναζητούμε δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα στήριξης από τον Ιούλιο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι εντός του τρέχοντος μηνός «θα ξέρουμε εάν θα μπορούμε να κάνουμε νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα».
Ωστόσο, απέκλεισε τη μείωση του ΕΦΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το θέμα των καυσίμων θα το δούμε μελλοντικά, δεν θα αφορά σε μείωση στους φόρους». Είπε, παράλληλα, ότι «εάν πάμε και μειώσουμε τον φόρο 20 λεπτά, το κόστος για το κράτος είναι 1,5 δισ. ευρώ, άρα θα πρέπει να βρούμε αυτά τα χρήματα».
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο υπουργός επεσήμανε ότι για να ληφθούν νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: Αφ' ενός να βρεθεί δημοσιονομικός χώρος, διότι ο υπάρχων δημοσιονομικός χώρος εξαντλήθηκε στον ΕΝΦΙΑ και στο ρεύμα και αφ' ετέρου να υλοποιηθούν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.
Ακρίβεια - Σταϊκούρας: Το ΦΠΑ στα τρόφιμα
Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, απάντησε πως «θα ήταν πολύ εύκολο να έρθω εδώ και να μοιράζω χρήματα. Θα πρέπει να βρούμε δημοσιονομικό χώρο για να κάνουμε νέες παρεμβάσεις από τον Ιούλιο».
Σχετικά με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ο υπουργός δήλωσε ότι έχει εξασφαλιστεί η κατάργησή της για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα το 2023 (το κόστος ανέρχεται σε 450 εκατ. ευρώ) και αναζητείται ο δημοσιονομικός χώρος για την επέκταση της κατάργησης στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «φρένο» σε σενάρια Τσίπρα και Καρυστιανού
Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη Γενική Γραμματέα Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Πέντε μέλη της διοίκησης έκαναν λόγο για σοβαρά ζητήματα θεσμικής λειτουργίας
Η αντιπολίτευση μιλά για «χρηματοδότηση»
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή – Στρατηγική συνεργασία σε εκπαίδευση, γλώσσα, ιστορία, πανεπιστήμια
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Επιδοτείται και η μερική απασχόληση
Οι δικαστές θα έχουν άμεση και πλήρη πρόσβαση στον φάκελο κάθε υπόθεσης
Η κυβέρνηση έθεσε ως προϋπόθεση για τη συνάντηση να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι
Τι αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου
Ο Van Weel σε συνάντηση με τον Γ. Γεραπετρίτη: Η Ελλάδα σημαντικός παράγοντας ασφάλειας
Οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών
Ο πρωθυπουργός για τον νέο ψηφιακό δικαστικό φάκελο
Παραμένει υψηλή η φορολογική επιβάρυνση, παρά τη μικρή βελτίωση σε σχέση με το 2024
«Παραπληροφόρηση από τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ – Το μέτρο για τα ταξί μηδενικών ρύπων αφορά λιγότερο από το 1%»
Ο πρωθυπουργός αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο Κύπρου, αναδεικνύοντας μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκή πορεία
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ
«Με τίμησε με την προστασία του σε πολύ δύσκολες στιγμές» - Η συλλυπητήρια δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.