Πολιτικη & Οικονομια

Ο Τσίπρας βλέπει εκλογές τον Οκτώβριο, διαψεύδει ο Μητσοτάκης

«Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο τέλος της τετραετίας τοποθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, διαψεύδοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές έβαλε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι στη χώρα θα στηθούν κάλπες στο τέλος της τετραετίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριακός Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ρωτήθηκε για το αν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

Η απάντηση που έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματική. «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας», είπε και διερωτήθηκε «πόσες από τις προβλέψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν επιβεβαιωθεί;».

«Η χώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ήρεμο πολιτικό κλίμα, λιγότερη πόλωση που παραπέμπει σε εποχές που έχουμε αφήσει πίσω μας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Η τακτική του κ. Τσίπρα θα κριθεί στις επόμενες εκλογές», κατέληξε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσφύγει στις κάλπες το φθινόπωρο λόγω πίεσης από τις αυξανόμενες τιμές στην αγορά.

«Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη, όσο και αν προσπαθεί να πείσει πως θα εξαντλήσει την θητεία του, είναι να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο, ακόμα και νωρίς το Σεπτέμβρη για να προλάβει την κατάρρευση από την ακρίβεια. Και για αυτόν τον λόγο ο κ. Μητσοτάκης για να αλλάξει ατζέντα από την σαρωτική ακρίβεια που καθιστά αβίωτη τη ζωή των πολιτών, επενδύει σε τεχνητή ένταση και ψευδεπίγραφα λαϊκιστικά διλήμματα. Καλλιεργεί την ένταση στα πανεπιστήμια και ακολουθεί γενικευμένη στρατηγική όξυνσης για να κρύψει ότι ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει το μήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις