Πολιτικη & Οικονομια

Καβγάς από τα παλιά ΠΑΣΟΚ με ΝΔ - Η ακρίβεια και ο... Πόντιος Πιλάτος

Η πρώτη κόντρα μετά την επιστροφή του πράσινου ήλιου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής και Νέα Δημοκρατία για την ακρίβεια
Οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής και Νέα Δημοκρατία για την ακρίβεια © EUROKINISSI

Αντιπαράθεση ΝΔ με Νίκο Ανδρουλάκη για την ακρίβεια. Η κυβέρνηση κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι κάνει τον Πόντιο Πιλάτο και πατάει σε δύο βάρκες.

Πολιτική αντιπαράθεση με άρωμα... 90's και 00's ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Μετά την ευθεία επίθεση από τον Νίκο Ανδρουλάκη στη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ακρίβεια, το κυβερνών κόμμα πέρασε στην αντεπίθεση και εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση.

Σε αυτόν τον πρώτο καβγά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που γύρισε και επίσημα ο πράσινος ήλιος στο ΚΙΝΑΛ, τα δύο κόμματα αλληλοκατηγορούνται για υιοθέτηση πολιτικών Πόντιου Πιλάτου, την ώρα που η ακρίβεια σε καύσιμα, ρεύμα και βασικά αγαθά δοκιμάζουν καθημερινά τους πολίτες.

«Ο κ. Ανδρουλάκης, αντί να ακολουθεί τον μηδενιστικό αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι ανέχεται την κερδοσκοπία κι ότι ακολουθεί πολιτική Πόντιου Πιλάτου, καλό είναι να εξηγήσει στους πολίτες γιατί το κόμμα του ψήφισε "παρών" στη φορολόγηση του 90% των υπερεσόδων, των εταιρειών ενέργειας, που είναι μακράν ο υψηλότερος φόρος τέτοιου είδους στην Ευρώπη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και προσθέτει: «Αν η επιλογή του "παρών",  δεν είναι ο ορισμός της τακτικής του Πόντιου Πιλάτου, τότε τι είναι; Ο κ. Ανδρουλάκης αντί να προσπαθεί συνεχώς να πατάει σε δύο βάρκες, οφείλει να παίρνει καθαρή θέση».

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ως πρωταγωνιστής και όχι ως ρυθμιστής», δίνοντας έτσι τον τόνο της πολιτικής που θα εφαρμόσει απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές.

Η ατάκα Ανδρουλάκη για «πολιτική Πόντιου Πιλάτου» και τα «καρφιά» του στην κυβέρνηση

Νωρίτερα, ως «καταστροφική πολιτική του Πόντιου Πιλάτου» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, την πολιτική που ασκεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο κύμα ακρίβειας και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες μετά τις αυξήσεις στις τιμές προϊόντων, καυσίμων και ρεύματος. 

«Οι ολιστικές φιλοσοφικές αναζητήσεις του κ. Μητσοτάκη δε μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Το κόστος ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι πια ανυπόφορο. Καταγράφεται ράλι αυξήσεων στις τιμές ενέργειας. Είμαστε πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επίπεδο ανατιμήσεων και πληθωρισμού. Το κόστος ζωής αυξάνει ραγδαία λόγω των υψηλών ενοικίων και των ιδιωτικών δαπανών για την υγεία» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Περιστέρι, όπου περιόδευσε το Σάββατο (28/5). 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, επανέλαβε τις προτάσεις του Κινήματος για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για μια πιο ανθεκτική οικονομία και μια κοινωνία που μπορεί να αντέξει. «Οι προτεραιότητες όμως της ΝΔ είναι εντελώς διαφορετικές. Επί της ουσίας κερδοσκοπούν οι λίγοι εις βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών. Αυτή η πολιτική του Πόντιου Πιλάτου από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη είναι καταστροφική και στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στηρίζοντας μία προοδευτική σοσιαλδημοκρατική δύναμη, που έχει πρόγραμμα αντιμετώπισης όλων των μεγάλων ζητημάτων της χώρας και βέβαια της αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων. Είναι προτεραιότητά μας, με λόγο ουσιαστικό, προοδευτικό και ρεαλιστικό, να απαντήσουμε σε όλες αυτές τις σύγχρονες προκλήσεις και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ