Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ως πρωταγωνιστής και όχι ως ρυθμιστής» (βίντεο)

Η αναφορά του στη Φώφη Γεννηματά και το ευχαριστώ σε Σημίτη, Βενιζέλο και Παπανδρέου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 3ο Συνέδριο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 3ο Συνέδριο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 3ο Συνέδριο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Η ομιλία του στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο. Η αναφορά στη Φώφη Γεννηματά.

Στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, το απόγευμα, στο κλειστό γήπεδο του Tae kwon do στο Φάληρο.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το πρώτο συνέδριο, υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη. Κεντρικό σύνθημα «Η κοινωνία στο προσκήνιο».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην αρχή της ομιλίας του, ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό», επισημαίνοντας ότι η μεγάλη προσέλευση στο γήπεδο αποτελεί ένα «καθαρό μήνυμα αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης». Ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο «για τους αγώνες που έδωσαν για την πατρίδα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στη «μεγάλη απούσα» του 3ου συνεδρίου, «την αγαπημένη μας Φώφη, που θα είναι όμως πάντα παρούσα στην καρδιά μας για τους αγώνες που έδωσε, προκειμένου να μείνει όρθια η παράταξη στα δύσκολα χρόνια». Συγκίνηση προκάλεσε η κενή θέση με το λευκό τριαντάφυλλο για τη Φώφη Γεννηματά, την πρώην πρόεδρο του κόμματος που πέθανε από καρκίνο.

Στην ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην ακρίβεια, εξαπολύοντας τα βέλη του κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, επανέλαβε την πίστη του σε μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. «Το πιστεύω βαθιά. Πρόθεσή μου είναι να ενώσω όλες τις κατακερματισμένες δυνάμεις απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, που δεν θα θυμίζει όμως σε τίποτα την συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» ξεκαθάρισε.

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε» κατέληξε στην ομιλία του στο 3ο Συνέδριο του κόμματος, έχοντας ξεκαθαρίσει νωρίτερα ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον ρυθμιστής αλλά πρωταγωνιστής».

Πέτρος Ευθυμίου στο 3ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Έχουμε μάθει από τα λάθη μας»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του συνεδρίου Πέτρος Ευθυμίου ξεκαθάρισε ότι η παράταξη έχει επιστρέψει δυναμικά, έχοντας μάθει από τα λάθη της. Παράλληλα, άφησε αιχμές σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τα οποία αποφάσισαν να φύγουν με αντάλλαγμα μια «καρέκλα δεξιά και αριστερά».

«Μάθαμε και αλλάξαμε... Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη. Θα μας το υπενθυμίζουν πάντα οι κάθε λογής καριερίστες που εκποιήθηκαν για μια καρέκλα δεξιά και αριστερά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η πρώτη ημέρα των εργασιών στο 3ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό από τον Κώστα Σημίτη, πρώην πρωθυπουργό της χώρας.

Η κοινωνία στο προσκήνιο!

Το μήνυμα Αντόνιο Κόστα στο 3ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Tην πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορεί να πετύχει μια σημαντική νίκη στις επόμενες εκλογές εξέφρασε μεταξύ άλλων ο Αντόνιο Κόστα, πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο ιδιαίτερα θερμό μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, με το οποίο χαιρέτισε το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Αυτό το συνέδριο είναι μια αποφασιστική στιγμή για να επιβεβαιωθεί η αλλαγή και η δύναμη του κόμματος ενόψει των εκλογών του 2023. Είναι η ώρα για την ανατολή του πράσινου ήλιου. Όλοι χρειαζόμαστε μια ισχυρή και προοδευτική Ελλάδα», ανέφερε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός στο μήνυμα του που μεταδόθηκε πριν ανέβει στο βήμα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Αντόνιο Κόστα τόνισε ότι η προοδευτική Ελλάδα «είναι ικανή να προωθήσει την αλλαγή στην Ευρώπη προς την ευημερία, την αλληλεγγύη και την καταπολέμηση των ανισοτήτων». Και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε τη δύναμή σας για να ενισχύσουμε το βάρος της πολιτικής μας οικογένειας και της προοδευτικής και φιλοευρωπαϊκής αριστεράς. Μόνο έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο και να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη».

Ο κ. Κόστα επικαλέστηκε την εποικοδομητική δίωρη συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τον Μάρτιο στη Λισαβόνα αλλά και την μαζική συμμετοχή των φίλων και μελών του Κινήματος στις εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες τον Δεκέμβριο και την 8η Μαΐου.

«Αγαπητέ Νίκο, υπό την ηγεσία σου το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει τώρα την ευκαιρία να ανοιχτεί στην ελληνική κοινωνία, να ανανεώσει τις ιδέες, να προωθήσει έναν ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες και να βγει από το συνέδριο ενωμένο και δυνατό κόμμα» ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ