Μηταράκης κατά Τουρκίας: «Θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή»
Τι δήλωσε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φόρουμ Επισκόπησης της Μετανάστευσης του ΟΗΕ
Δριμεία κριτική κατά της Τουρκίας άσκησε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, σε ομιλία του στον ΟΗΕ.
Δριμεία κριτική κατά της Τουρκίας, η οποία «θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή», άσκησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φόρουμ Επισκόπησης της Μετανάστευσης του ΟΗΕ, που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη.
Αναφερόμενος στην Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, την οποία, όπως εξήγησε, η Τουρκία «δεν εφαρμόζει», ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι η γειτονική χώρα «θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή κάθε μέρα στο Αιγαίο και τα χερσαία σύνορα. Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία έχει επιλέξει να μην παρέχει προστασία σε όλους τους πρόσφυγες, όπως προβλέπει η Σύμβαση της Γενεύης».
Απαντώντας σε αιχμές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο από την Ελλάδα, ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης τόνισε ότι «η στρατηγική μας προστατεύει τις ανθρώπινες ζωές, όπως φαίνεται από τη μείωση στον αριθμό των θανάτων τα τελευταία χρόνια στο Αιγαίο Πέλαγος. Η Ελλάδα προστατεύει αποφασιστικά ανθρώπινες ζωές. Είναι κρίσιμο να επικεντρωθούμε σε αυτές τις θετικές εξελίξεις, αποφεύγοντας την παραπληροφόρηση που διαχέεται για πολιτικούς σκοπούς».
Τέλος, ο υπουργός Μετανάστευσης ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση «να αναλάβει περαιτέρω δράση, μέσω ενός κοινού ευρωπαϊκού χώρου προστασίας», ενώ αναφερόμενος στα δίκτυα των λαθροδιακινητών και την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ο κ. Μηταράκης τόνισε: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους λαθροδιακινητές να αποφασίζουν ποιος έρχεται και ζει στην Ευρώπη. Άλλωστε, δεν γειτονεύουμε με εμπόλεμες ζώνες, εκτός από την Ουκρανία, αλλά με χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και του Συμβουλίου της Ευρώπης».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να γράψει για τους αγρότες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια
«Το κίνημα έχει ως μόνο κριτήριο δράσης το κοινό καλό των πολιτών και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας»
Τα πρώτα καλά νέα πιθανόν να έρθουν από τον Μάρτιο
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Το πρόβλημα που συγκλόνισε το πολιτικό σύστημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.