Πολιτικη & Οικονομια

Marketing in Practice: Μάρκετινγκ Συστάσεων (Referral Marketing)

Το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice and more με θέμα το μάρκετινγκ συστάσεων και πώς μπορεί να πλαισιώσει τις δράσεις μάρκετινγκ μιας μικρομεσαίας επιχείρησης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θέμης Σαρανταένας και Έλλη Γλύτσου συζητούν στην τηλεοπτική εκπομπή Marketing in Practice and more.

Μάρκετινγκ Συστάσεων (Referral Marketing): Θέμης Σαρανταένας και Έλλη Γλύτσου συζητούν στην τηλεοπτική εκπομπή Marketing in Practice and more.

Κάθε εβδομάδα ο σύμβουλος μάρκετινγκ και ανάπτυξης επιχειρήσεων Θέμης Σαρανταένας μέσα από τo podcast «Marketing & Business Tips» της ATHENS VOICE, με απλά λόγια, χωρίς ορισμούς, με άξονα την ελληνική πραγματικότητα και πάντα με ρεαλιστική προσέγγιση αναλύει σύντομα και ένα διαφορετικό επιχειρηματικό θέμα.

Στη μοναδική τηλεοπτική εκπομπή για το μάρκετινγκ και την επιχειρηματικότητα «Marketing in Practice», τα επεισόδια της οποίας μπορείτε να παρακολουθείτε και κάθε Παρασκευή στο athensvoice.gr, παρουσιάζει επιχειρηματικές έννοιες, παραδείγματα και προτάσεις ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.

Το μάρκετινγκ συστάσεων (referral marketing) είναι ένα ακόμα εργαλείο που μπορεί να συμπληρώσει τις δράσεις μάρκετινγκ μιας επιχείρησης και ενός επαγγελματία. Η διεύρυνση του επιχειρηματικού κύκλου και οι γνωριμίες αποτελούσαν ανέκαθεν μία από πιο αποτελεσματικές μορφές εξωστρέφειας. Σήμερα όμως, λίγοι επιχειρηματίες γνωρίζουν πως να αυξήσουν την επιρροή τους και πώς να κάνουν τον κύκλο τους να μιλάει θετικά για εκείνους: προσελκύοντας νέους πελάτες.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την Business Networking Expert Έλλη Γλύτσου, συζητούν για το μάρκετινγκ συστάσεων (referral marketing) και πώς αυτό μπορεί να πλαισιώσει τις δράσεις μάρκετινγκ μιας μικρομεσαίας επιχείρησης.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως:

  • Τι είναι το μάρκετινγκ συστάσεων;
  • Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του;
  • Σε ποια σημεία διαφέρει από τα υπόλοιπα παραδοσιακά μέσα;
  • Ισχύει ότι είναι πιο αποτελεσματική μορφή προώθησης μιας επιχείρησης/επιχειρηματία;
  • Ποιους κινδύνους κρύβει;
  • Τι Είναι αυτό που θα κάνει έναν πελάτη να μιλήσει θετικά για μία επιχείρηση στον κύκλο του;
  • Για ποιους λόγους το μάρκετινγκ συστάσεων έχει πολύ μεγάλη επιρροή;
  • Τι πρέπει να ελπίζει ο επιχειρηματίας από το μάρκετινγκ συστάσεων;
  • Πρέπει επιχειρηματίας να αρκείται μόνο σε αυτό;
  • Πώς μεταφέρεται στον online κόσμο το μάρκετινγκ συστάσεων; Τι πρέπει να προσέχουμε;
  • Ποιο είναι το μυστικό για να αποκτήσουμε περισσότερες συστάσεις;
  • Πώς μπορούμε να αξιολογήσουμε ότι το μήνυμα που ακούμε το μάρκετινγκ συστάσεων είναι αξιόπιστο; 

Παράλληλα ο Μηχανολόγος Μηχανικός Ανδρέας Γιαννούλης μιλάει για το μάρκετινγκ συστάσεων στην πράξη.

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει το βασικό checklist για το Μάρκετινγκ Συστάσεων.

Marketing in Practice SBC TV S07 Ε165 Marketing Συστάσεων (referral marketing)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ