Πολιτικη & Οικονομια

Μπιλ Γκέιτς: Μάλλον υπάρχει φούσκα στην αγορά μετοχών

«Φοβάμαι ότι οι αρκούδες αυτή τη φορά έχουν πολύ ισχυρό επιχείρημα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
B. Gates: Η αύξηση των επιτοκίων θα φέρει πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση
Μπιλ Γκέιτς © EPA/STEPHANIE LECOCQ

Ο Μπιλ Γκέιτς αναφέρθηκε στις εξελίξεις στις αγορές υποστηρίζοντας ότι οι επενδυτές που περιμένουν πτώση των μετοχών έχουν μάλλον δίκαιο.

Τα επιτόκια είναι πιθανό να αυξηθούν αρκετά ώστε να προκαλέσουν πρόσθετη επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομία,σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς.

«Φοβάμαι ότι οι αρκούδες (όσοι επενδύουν στην πτώση των μετοχών) αυτή τη φορά έχουν πολύ ισχυρό επιχείρημα και αυτό με ανησυχεί πολύ» είπε ο Γκέιτς σε συνέντευξή του στο CNN.

O δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος και συνιδρυτής της Microsoft τόνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος έστειλε στα ύψη τις τιμές των εμπορευμάτων «έρχεται να προστεθεί στην πανδημία, η οποία ανέβασε σε πολύ υψηλά επίπεδα το κρατικό χρέος, αλλά και διόγκωσε τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Αυστραλία και η Ινδία έχουν αρχίσει να αυξάνουν σημαντικά τα επιτόκια σε μία προσπάθεια να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό, ενώ η Ευρωζώνη αναμένεται να ακολουθήσει τον Ιούλιο. Αυτό «αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε οικονομική επιβράδυνση» σχολίασε ο Γκέιτς, ο οποίος με περιουσία 123 δισ. δολαρίων είναι τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires. 

Τον περασμένο μήνα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το περισσότερο μετά από τους πρώτους μήνες της πανδημίας και έκανε λόγο γι ακόμη ταχύτερο πληθωρισμό εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των νέων lockdowns στην Κίνα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ