- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Marketing in Practice: Ο ρόλος της συσκευασίας στις πωλήσεις
Το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice and more με θέμα τις συσκευασίες και το πώς αυτές αποτελούν εργαλείο μάρκετινγκ και αύξησης πωλήσεων
Ο ρόλος της συσκευασίας στις πωλήσεις: Θέμης Σαρανταένας και Γιώργος Αναστασιάδης συζητούν στην τηλεοπτική εκπομπή Marketing in Practice and more.
Κάθε εβδομάδα ο σύμβουλος μάρκετινγκ και ανάπτυξης επιχειρήσεων Θέμης Σαρανταένας μέσα από τo podcast «Marketing & Business Tips» της ATHENS VOICE, με απλά λόγια, χωρίς ορισμούς, με άξονα την ελληνική πραγματικότητα και πάντα με ρεαλιστική προσέγγιση αναλύει σύντομα και ένα διαφορετικό επιχειρηματικό θέμα.
Στη μοναδική τηλεοπτική εκπομπή για το μάρκετινγκ και την επιχειρηματικότητα «Marketing in Practice», τα επεισόδια της οποίας μπορείτε να παρακολουθείτε και κάθε Παρασκευή στο athensvoice.gr, παρουσιάζει επιχειρηματικές έννοιες, παραδείγματα και προτάσεις ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.
H συσκευασία αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο σε κάθε προϊόν. Το προστατεύει, το μεταφέρει με ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα επικοινωνεί όλες τις αξίες του, όλα τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα και το διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός της αποτελεί έναν από τους πιο σύνθετους γρίφους στην επιχειρηματικότητα.
Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον Brand Strategist Γιώργο Αναστασιάδη, συζητούν για τις συσκευασίες και το πώς αυτές αποτελούν εργαλείο μάρκετινγκ και αύξησης πωλήσεων.
Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως:
- Για ποιους λόγους η συσκευασία ενός προϊόντος είναι καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας;
- Ποια είναι τα χαρακτηριστικά (τεχνικά/επικοινωνιακά) που κάνουν μια συσκευασία επιτυχημένη;
- Ποια η σχέση του Βranding με τον σχεδιασμό της συσκευασίας;
- Για ποιους λόγους οι συσκευασίες των προϊόντων δημιουργούν συναισθήματα;
- Με ποιον μηχανισμό μπορούν να προκαλέσουν την αυτόματη επιλογή από τον καταναλωτή;
- Ποια η διαφοροποίηση στον σχεδιασμό μιας συσκευασίας σήμερα σε Β2Β και Β2C προϊόντα;
- Τελικά οι συσκευασίες «out of the box» φέρουν την επιτυχία;
- Από πού πρέπει να ξεκινήσει κάποιος που θέλει να δημιουργήσει μια νέα συσκευασία για το προϊόν του;
- Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε/ανανεώνουμε τη συσκευασία;
Παράλληλα ο επιχειρηματίας Βασίλης Μπουρνάς μιλάει για το πώς σχεδίασε την δική του συσκευασία για το λάδι που εμπορεύεται.
Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει τα 4 must-haves για τις συσκευασίες των προϊόντων σας!
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για δύο μέτρα και δύο σταθμά κατηγορεί τη Χαριλάου Τρικούπη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Άκουσα έναν νεαρό να λέει "ποιο Μετρό; Φέρτε μου πίσω τον Ντέλια"», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Αν εμείς έχουμε μεγάλες αυξήσεις λόγω καρτέλ, τότε πχ στην Γερμανία ή στην Δανία τί έχουν; Τον Εσκομπαρ;»
Καμπανάκι από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για ασφαλιστικό σύστημα δύο ταχυτήτων
Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν την πόλη
«Είναι λογικό η ΝΔ να μην στηρίξει μια τέτοια πρόταση»
Το σχέδιο θα στηρίξει 460.000 ευάλωτα νοικοκυριά, μειώνοντας την εξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα
«Το έργο ενώνει τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια με την Αθήνα», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Οι εκτιμώμενες πληροφορίες
«Η πόλη συνεχίζει να αλλάζει πρόσωπο»
«Δεν αλλάζει μόνο τον χάρτη, αλλά όλο τον τόπο»
Η ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του σταθμού «Μίκρα»
Στα 15 λεπτά η χρονική διάρκεια της διαδρομής μέχρι το κέντρο της πόλης
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει και επίσκεψη σε επιχειρήσεις στη Φλώρινα
Η βουλευτής της ΝΔ επισκέφτηκε το Κίεβο για την επέτειο της ουκρανικής ανεξαρτησίας. Μιλήσαμε για τη σειρήνα της πρώτης νύχτας και για το τι αλλάζει όταν βλέπεις από κοντά μια χώρα σε πόλεμο.
Τα επτά σημεία που παραθέτει ο υφυπουργός Υγείας
Η ανάρτηση της υπουργού Εργασίας και η ανακοίνωση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης
Η Πνινάτ Γιανάι μοιράστηκε στιγμιότυπα από την οικογενειακή της απόδραση στη Μύκονο
3.083 πυρκαγιές από την έναρξη της αντιπυρικής – 830 μόνο τον Αύγουστο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.