Πολιτικη & Οικονομια

Επίδομα ακρίβειας: Τη Μεγάλη Τετάρτη στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Το επίδομα ακρίβειας θα δοθεί σε 3,2 εκατομμύρια Έλληνες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήματα- Ευρώ
Χρήματα- Ευρώ © Unsplash / Markus Spiske

Επίδομα ακρίβειας: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων - Ποιοι χαμηλοσυνταξιούχοι το δικαιούνται - Οι δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα πιστωθεί το επίδομα ακρίβειας στους λογαριασμούς των δικαιούχων, όπως έκανε γνωστό η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Το επίδομα ακρίβειας θα δοθεί σε 3,2 εκατομμύρια Έλληνες. 

Πρόκειται για τους χαμηλοσυνταξιούχους, (όσοι λαμβάνουν μηνιαίως κάτω από 600 ευρώ), τους ανασφάλιστους υπερήλικες, τα άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν και το αντίστοιχο επίδομα.«Στόχος της κυβέρνησης αυτής είναι πολύ συγκεκριμένα να πηγαίνουμε στους πιο ευάλωτους, έτσι δεν πήγαμε σε οριζόντιο μέτρο, πήγαμε στο 1/3 του πληθυσμού, στους πιο ευάλωτους» επισήμανε η υφυπουργός μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο». 

Αναφορικά με τα έκτακτα βοηθήματα στις οικογένειες με παιδιά, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε πως θα το λάβουν 1.1 εκατομμύρια οικογένειες με παιδιά και όσοι γονείς δεν πρόλαβαν να κάνουν την αίτηση έως τις 11 Μαρτίου μπορούν να το κάνουν ως το τέλος του χρόνου και να λάβουν το επίδομα αναδρομικά.

Η υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στη νέα χρηματοδότηση του υπουργείου που αφορά κατασκηνώσεις για τα παιδιά μέσα στον αστικό ιστό, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι γονείς που δουλεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

 

Επίδομα ακρίβειας: Ποιοι χαμηλοσυνταξιούχοι θα το λάβουν

Ο e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε την ημερομηνία που θα καταβάλει το επίδομα ακρίβειας των 200 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ «τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 634.000 χαμηλοσυνταξιούχων η έκτακτη οικονομική ενίσχυση Πάσχα που ανέρχεται στο ποσό των 200 €. Η οικονομική ενίσχυση θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων με ανώτατο ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ». 

Επίδομα ακρίβειας: Ποιοι χαμηλοσυνταξιούχοι θα λάβουν τα 200 ευρώ

Συγκεκριμένα θα καταβληθεί σε όσους κατά τον μήνα Μάρτιο 2022 λαμβάνουν:

  • οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου,
  • προσυνταξιοδοτική παροχή,
  • αναπηρικά επιδόματα που καταβάλλονται από τον ηλεκτρονικό εθνικό φορέα κοινωνικής ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ),
  • συνταξιοδοτικές παροχές της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85).

Οι συνταξιούχοι (δικαιούχοι και μη) της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα έχουν τη δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα τεθεί σε λειτουργία στον διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στην επιλογή: «ηλεκτρονικές υπηρεσίες» για «συνταξιούχους», κατά την ημέρα της πληρωμής. Ο τίτλος της υπηρεσίας είναι: Έλεγχος δικαιώματος έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης Πάσχα 2022.

Οι χρήστες θα εισέρχονται στο σύστημα με χρήση κωδικών taxis και θα μπορούν να βλέπουν στην οθόνη σε πραγματικό χρόνο τον λόγο απόρριψης (μετά από έλεγχο που έχει πραγματοποιήσει η ΑΑΔΕ).

Συνταξιούχοι
Συνταξιούχοι © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Επίδομα ακρίβειας: Οι έλεγχοι και οι λόγοι απόρριψης 

Σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ είναι οι εξής:

  • Το ατομικό εισόδημά σας είναι μεγαλύτερο από 7.200€
  • Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα σας είναι μεγαλύτερο από 14.400€
  • Είστε κάτοικος Εξωτερικού
  • Η αξία της ακίνητης περιουσίας σας είναι μεγαλύτερη από 200.000€
  • Ο ΑΦΜ ίσως ανήκει σε αποβιώσαντα. Επικοινωνήστε με τον ΕΦΚΑ
  • Δεν βρέθηκε εκκαθαρισμένη δήλωση μέχρι 31/03/2022 για τον ΑΦΜ


Επισημαίνεται ότι όσον αφορά στις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί στο bonus2021@efka.gov.gr και αφορούσε στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ που καταβλήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2021, ολοκληρώθηκε η επανεξέτασή τους σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, απορρίφθηκαν στο σύνολο τους (πλην ελαχίστων περιπτώσεων συνταξιούχων με λάθος ΙΒΑΝ) και οι πολίτες θα μπορούν να δουν στην ίδια πλατφόρμα τον λόγο απόρριψης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ