Πολιτικη & Οικονομια

Ώρα να ντραπούν αυτοί

Ήρθε η ώρα να ντραπούν οι εχθροί της δημοκρατίας, οι θαυμαστές δικτατόρων, και οι υπερασπιστές δολοφόνων

Μάνος Βουλαρίνος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, η ντροπιαστική στάση όσων εχθρεύονται τη Δύση, και η ευθύνη εκείνων που θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της

H ομιλία του προέδρου Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή συνέπεσε με την εκπομπή μου στο ραδιόφωνο. Με το που τελείωσε η ομιλία, πολλοί συμπολίτες έστειλαν μηνύματα στα οποία έγραφαν πόσο ντρέπονται για λογαρισμό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ούτε καν χειροκρότησαν (εκτός από λίγους που βάρεσαν δυο παλαμάκια για να μπορούν να ισχυριστούν ότι το έκαναν) και για λογαριασμό των βουλευτών του Κομμουνιστικού Κόμματος κάποιας χώρας που σίγουρα δεν είναι η Ελλάδα και του κόμματος του πωλήτη των αυθεντικών επιστολών του Ιησού που δεν καταδέχτηκαν ούτε καν να είναι παρόντες. Μου έγραψαν πόσο ντρέπονται για λογαριασμό αυτών που δημιουργούν για την Ελλάδα μια εικόνα που δεν ταιριάζει σε χώρα της Δύσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τους καταλαβαίνω, αλλά κάνουν λάθος. Γιατί η εποχή που ντρεπόμασταν για λογαριασμό των εκπροσωπών της αριστεράς και της ακροδεξιάς και όποιου άλλου κολλάει σ’ αυτό το χαρούμενο παρεάκι, η εποχή που ντρεπόμασταν κάθε φορά που ντρόπιαζαν τη χώρα έχει περάσει. Γιατί πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να αφήσουμε τα ενοχικά κλαψουρίσματα, να παρατήσουμε  τις κομ ιλ φο καλές προθέσεις που οδηγούν στην κόλαση, να βάλουμε τα μούτρα των ακροδεξιοαριστερών συμπολιτών σ’ ένα καθρέφτη και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι ήρθε η ώρα εκείνοι να ντραπούν με τους εαυτούς τους και όσα εκπροσωπούν.        

Ήρθε η ώρα να ντραπούν που δεν σέβονται και δεν καταδέχονται ούτε να χειροκροτήσουν έναν άνθρωπο που επέλεξε να πολεμήσει (και ίσως και να πεθάνει) για την ελευθερία της χώρας του αυτοί που στην πρώτη δυσκολία έβγαζαν έρπη και έκαναν ακροβατικές κωλοτούμπες.

Ήρθε η ώρα να ντραπούν που δεν σέβονται έναν ηγέτη που μένει στη γραμμή του πυρός οι φαλακροί πωλητές σκευασμάτων για τη φαλάκρα και οι «αγωνιστές» που ο μόνος τους αγώνας είναι οι εσωκομματικές μηχανορραφίες και η προσπάθεια να κρύψουν το ρόλεξ όταν τελετουργικά σηκώνουν τη γροθιά τους στις τελετές της θρησκείας τους.       

Ήρθε η ώρα να ντραπούν που επιτιθέμενοι στη δημοκρατική Ευρώπη και τη δημοκρατική Δύση στην πραγματικότητα επιτίθενται στην ίδια τους τη χώρα η οποία, παρά τις προσπάθειές τους, παραμένει κομμάτι και της δημοκρατικής Ευρώπης και της δημοκρατικής Δύσης.

Ήρθε η ώρα να ντραπούν που ανάμεσα σε εγκληματίες πολέμου/δολοφόνους/βιαστές/πλιατσικολόγους και τα θύματα τους, κρατούν ίσες αποστάσεις ή επιλέγουν να επιτεθούν στα θύματα.

Ήρθε η ώρα να ντραπούν για τις (φιλότομες ομολογουμένως) προσπάθειές τους να εξυπηρετήσουν τη ρωσική προπαγάνδα υιοθετόντας (ή πονηρά αναφέροντας, τάχα ως πληροφορία που δεν υιοθετούν) κάθε προπαγανδιστικό τυράκι που σκοπό έχει να τραβήξει τους αφελείς συμπολίτες στην πουτινική παγίδα.

Ήρθε η ώρα να ντραπούν που τολμούν να διαμαρτύρονται επειδή η Ελλάδα στέλνει όπλα για να βοηθήσει τους ανθρώπους που βλέπουν τα σπίτια τους να ισοπεδώνονται, τους φίλους τους να εκτελούνται και τα παιδιά τους να βιάζονται.

Ήρθε η ώρα να ντραπούν που διαλαλούν ότι μια βιασμένη μητέρα που κλαίει δίπλα στο πτώμα του δολοφονημένου της παιδιού πρέπει να βοηθηθεί μόνο με γάζες ή σταφίδες.

Ήρθε η ώρα να ντραπούν που, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή της ρωσικής πρεσβείας αγκαλιά με τον Κασιδιάρη, μας τα κάνουν τσουρέκια με το τάγμα Αζόφ ψάχνοντας αφελείς που να μην καταλαβαίνουν ότι όσο κρατάει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο μόνος διαχωρισμός που υπάρχει είναι ανάμεσα σε αμυνόμενους και επιτιθέμενους.

Ήρθε η ώρα να ντραπούν οι σύντροφοι που συμπορεύονται και μοιράζονται επιχειρήματα με τους ναζί και τους ακροδεξιούς όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και όλης της Ευρώπης.

Ήρθε η ώρα να ντραπούν αυτοί που παριστανουν τους αντιναζιστές αλλά φροντίζουν να ψηφίσουν εκλογικούς νόμους που να διευκολύνουν την είσοδο των ναζί στη Βουλή.

Ήρθε η ώρα οι Έλληνές μπατριώτες να ντραπούν που όλοι πια έχουν καταλάβει ότι η πραγματική τους αγάπη δεν είναι η χώρα τους, αλλά η Ρωσία και ο δικτάτορας της.        

Ήρθε η ώρα να ντραπούν οι σύντροφοι και οι μπατριώτες που σηκώνουν γροθιές, φωνάζουν συνθήματα για το δίκιο και τη λευτεριά, φωνάζουν για εθνικές ανεξαρτησίες, κάνουν  τατουάζ που με μεγάλα γράμματα γράφουν «Ελευθερία η Θάνατος» και μόλις η Ρωσία τρίξει λίγο τα δόντια της βάζουν την ουρίτσα τους κάτω από τα σκέλια και κλαψουρίζουν χεσμένοι από το φόβο τους για ουδετερότητες και άλλα καβατζωτά μπας και τους κάνει ντα η Ζαχάροβα.

Ήρθε η ώρα να ντραπούν αυτοί που τάχα μιλούν στο όνομα της ορθοδοξίας την ώρα που με δόλο εξυπηρετούν τις βλέψεις του, συνεταίρου του Πούτιν, Ρώσου πατριάρχη σε βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ήρθε η ώρα να ντραπούν οι απολογητές αυτών που ξεκίνησαν έναν εμφύλιο προκειμένου να εγκαθιδρύσουν στην Ελλάδα μια ακόμα σοβιετική δικτατορία και η ώρα να ντραπούν οι απολογητές της δικτατορίας των συνταγματαρχών. 

Ήρθε η ώρα να ντραπούν αυτοί που πασχίζουν να καταστρέψουν τη χώρα επειδή πιστεύουν ότι για την παράταξη τους «η καταστροφή είναι ευκαιρία».

Ήρθε η ώρα να ντραπούν οι εχθροί της δημοκρατίας, οι θαυμαστές δικτατόρων, οι υπερασπιστές δολοφόνων. 

Ήρθε η ώρα να ντραπούν αυτοί που στον πόλεμο ανάμεσα στην Δημοκρατία και την Απολυταρχία πασχίζουν να βρουν δικαιολογίες και άλλοθι για τη δεύτερη.

Αλλά πρωτα από όλα, ήρθε η ώρα οι δημοκράτες, οι άνθρωποι που θέλουν την Ελλάδα κοινοβουλευτική δημοκρατία, κομμάτι της δημοκρατικής Ευρώπης και της δημοκρατικής Δύσης να παρατήσουν επιτέλους την άμυνα. Ήρθε η ώρα ν’ αφήσουν τους δισταγμούς και τους ενοχικούς καθωσπρεπισμούς και να δείξουν σε συντρόφους και μπατριώτες ότι πια δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους. Ήρθε η ώρα με σιγουριά και χωρίς ναι μεν αλλά να τους ξεμπροστιάζουμε σε κάθε ευκαιρία. Να τους βάζουμε μπροστά στον καθρέφτη τους και να τους υποχρεώνουμε να κοιτάξουν. Και μπράβο μας.