Πολιτικη & Οικονομια

Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη πτώση σε διάρκεια δύο ετών - Κάτω από τα 100 δολάρια

Το αμερικανικό West Texas Intermediate έκλεισε την εβδομάδα στα 99,27 δολάρια/βαρέλι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πετρέλαιο: Η μαζική απελευθέρωση αποθεμάτων «έριξε» το WTI κάτω από τα 100 δολάρια
Πετρέλαιο © ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε την Παρασκευή το πετρέλαιο, στον απόηχο της αποδέσμευσης εκατομμυρίων βαρελιών αργού ημερησίως από δεκάδες κράτη ανά τον κόσμο.

Τόσο το brent όσο και το αργό υποχώρησαν στο τελευταίο πενθήμερο κατά 13%, στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση σε διάρκεια δύο ετών, στον απόηχο της ανακοίνωσης της απελευθέρωσης στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ. Στη σημερινή συνεδρίαση, το brent στο Λονδίνο υποχώρησε 0,3% στα 104,39 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό στη Νέα Υόρκη διαμορφώθηκε στα 99,27 δολάρια με πτώση περίπου 1%. 

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να «ρίξει» στην αγορά ένα εκατομμύριο βαρέλια αργού από τα στρατηγικά της αποθέματα για τους επόμενους έξι μήνες, ενώ σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι «περισσότερες από 30 χώρες» θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ουάσινγκτον και θα αντλήσουν πετρέλαιο από τα στρατηγικά αποθέματά τους.

Την ίδια στιγμή, τα μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) συμφώνησαν στην αποδέσμευση αποθεμάτων πετρελαίου από τα εθνικά στρατηγικά αποθεματικά τους, όπως έγινε γνωστό μετά από τηλεδιάσκεψη που είχαν την Παρασκευή για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που διαμορφώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024
Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024

126 πόντους έλαβε η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision. Η πλέον αξιομνημόνευτη στιγμή της ήταν η αντίδρασή της στη συνέντευξη Τύπου. Κάποιοι θεώρησαν ότι έκανε απόπειρα πολιτικής δήλωσης με τα χασμουρητά της.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.