Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Πότε θέλουν εκλογές οι πολίτες - Τι πιστεύουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάλπη
Κάλπη © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι απαντούν για πρόωρες εκλογές.

Κάτω από τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι στις 8,5 μονάδες.

Οι πολίτες, μεταξύ άλλων, απάντησαν για το πότε θέλουν εκλογές, τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το θέμα της ακρίβειας.

Δημοσκόπηση Pulse: Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, το ΚΙΝΑΛ 14%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 2%, η Δημιουργία 1%, άλλο κόμμα 5,5%, αναποφάσιστοι 8,5%.

pulse1.jpg

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 56% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος ως πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 38%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 25%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 33%.

pulse2.jpg

Στην ερώτηση πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 45% απαντά το 2023, το 30% λέει μέχρι το φετινό καλοκαίρι και το 16% μέχρι το τέλος της χρονιάς.

pulse3.jpg

Δημοσκόπηση Pulse: Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ακρίβεια

Οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι σχετικά με το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, με το 35% να απαντά τους «επόμενους μήνες» και το 32% τις «επόμενες εβδομάδες». Ποσοστό 11% πιστεύει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει «αργότερα», ενώ μόλις ένα 2% απαντά «τις επόμενες ημέρες».

pulse4.jpg

Στο ερώτημα πόσο σας προβληματίζει στην καθημερινότητα οι εξελίξεις στην Ουκρανία: Το 77% απαντά πολύ ή αρκετά, 10% μέτρια, 4% λίγο έως ελάχιστα, 9% ΔΓ/ΔΑ.

pulse5.jpg

Στην ερώτηση πόσο σας προβληματίζει στην καθημερινότητα η ακρίβεια: 85% Πολύ ή αρκετά, 5% μέτρια, 2% λίγο έως ελάχιστα, 8% ΔΓ/ΔΑ.

Τα μέτρα και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για της στήριξη των καταναλωτών στις ανατιμήσεις είναι: 7% προς τη σωστή κατεύθυνση, 38% προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται αλλαγές, 45% προς τη λάθος κατεύθυνση, 10% ΔΓ/ΔΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ