Κεραμέως για Σαϊντού Καμαρά: Ενισχύσαμε τον φάκελο του μαθητή
Τι λέει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τον αριστούχο μαθητή, Σαϊντού Καμαρά, που αναμένεται να απελαθεί
Σαϊντού Καμαρά: Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τον αριστούχο μαθητή που απειλείται για απέλαση - Αριστήθηκε ο φάκελος του μαθητή.
Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στο πλευρό του αριστούχου μαθητή, Σαϊντού Καμαρά, που αναμένεται να απελαθεί σε λίγες ημέρες. Η ιστορία του νεαρού μαθητή σχολείου στον Άγιο Δημήτριο, ο οποίος συμμετείχε εχθές (25/3) στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, έχει ευαισθητοποιήσει τους συμμαθητές του και το εκπαιδευτικό προσωπικό, που καταβάλλει προσπάθεια για να παραμείνει ο Σαϊντού στο σχολείο.
Σήμερα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έκανε γνωστό ότι ενισχύθηκε ο φάκελος της υπόθεσης του Σαϊντού Καμαρά και πλέον αναμένεται η απόφαση της Αρχής Προσφύγων. «Σχετικά με την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, οι συμμαθητές του & το Υπ. Παιδείας μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον. Θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών», έγραψε στο Twitter η κ. Κεραμέως.
Σαϊντού Καμαρά: Η ιστορία του αριστούχου μαθητή που απειλείται με απέλαση
Ο Σαϊντού Καμαρά, νεαρός μαθητής από τη Γουινέα, είχε φθάσει στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια ως ασυνόδευτο προσφυγόπουλο.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο αριστούχος μαθητής συμπληρώνει το 18ο έτος της ηλικίας του. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις έκανε δηλώσεις στην ΕΡΤ ο Νικόλας Κακλαμάνος, διευθυντής στο 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου.
«Ο Σαϊντού ήρθε κοντά μας πριν από τρία χρόνια, ως ασυνόδευτος πρόσφυγας, κάνοντας το μακρύ ταξίδι φυγής από την πατρίδα του όπου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διακρίσεων και οικογενειακής βίας. Πήγε Σενεγάλη, Τουρκία, Κάλυμνο όπου ναυάγησε. Πήγε σε προσφυγικές δομές και έφτασε εδώ, στον Άγιο Δημήτριο, όπου βρήκε την οικογένειά του» τόνισε ο εκπαιδευτικός για τον αριστούχο πρόσφυγα που θα απελαθεί μετά τη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Και πρόσθεσε: «Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ένταξης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και στην ελληνική κοινωνία. Έκανε φίλους ζωής. Αυτές τις ημέρες στο σχολείο και στο δήμο μας υπάρχει ένα μοναδικό ξέσπασμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».
Όπως είπε, η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει τον νεαρό πρόσφυγα, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την παραμονή του στην Ελλάδα και βρίσκεται αντιμέτωπος με απέλαση. Και εξήγησε ότι οι πάντες έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν τον μαθητή.
Σαιντού Καμαρά: Η άφιξη στην Ελλάδα, η αίτηση ασύλου και η απέλαση μετά τη μαθητική παρέλαση
Ο Σαιντού Καμαρά είχε έρθει στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Παρέμεινε για 1,5 χρόνο σε δομή εποπτευόμενης διαβίωσης της International Rescue Committee (IRC) Hellas και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών. Γράφτηκε στο σχολείο, έκανε φίλους και κατάφερε να αριστεύσει. Τον Δεκέμβριο 2021 βγήκε η απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε κάνει και πλέον αντιμετωπίζει την απέλαση από την Ελλάδα.
«Τα ίδια τα παιδιά είναι εκείνα που δεν θέλουν να στερηθούν τον φίλο τους, όπως και το σχολείο μας δεν θέλει να χάσει τον μαθητή του» ξεκαθάρισε ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου. Και κατέληξε, επισημαίνοντας: «Ο Σαϊντού ρίζωσε εδώ, είναι κομμάτι από τη σάρκα μας, συμμέτοχος σε κάθε μας δραστηριότητα, μέλος αναπόσπαστο της σχολικής κοινότητας και της γειτονιάς μας».
Σαϊντού Καμαρά: «Θα τον στηρίξουμε μέχρι τέλους» λέει η δήμαρχος
Η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, αισιοδοξεί ότι ο 18χρονος θα μείνει στην Ελλάδα, διότι τον έχει αγκαλιάσει όλη η τοπική κοινωνία. «Όλη η τοπική κοινωνία στηρίζει να μείνει ο μικρός στη χώρα. Εντάχθηκε εξαιρετικά πριν από 3 χρόνια. Όλοι τον αγκάλιασαν, δεν έλειψε από καμία δραστηριότητα. Ακόμα και όταν απαιτούνταν χρήματα για τις δραστηριότητες, στηριζόταν από το χαρτζιλίκι των συμμαθητών του. Όταν, λοιπόν, μετά από ένα ταξίδι παραλίγο να χάσει τη ζωή του, φτάνοντας στην Κάλυμνο, είναι τεράστιο πισωγύρισμα – σε ανθρώπινο επίπεδο – η απέλασή του», εξηγεί η κυρία Ανδρούτσου, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Η δήμαρχος έδωσε εύσημα και στους δημότες της πόλης, καθώς δεν είναι τόσο σύνηθες να ενταχθεί τόσο ομαλά ένα προσφυγόπουλο και μάλιστα να δεχτεί κύματα αγάπης από όλους. «Εύχομαι να αξιοποιηθεί το πλαίσιο, να κατανοήσουν οι αρχές ότι ο Σαϊντού θέλει να μείνει στην Ελλάδα -πράγμα που είναι σπουδαίο- και να παραμείνει στη χώρα μας. Θα τον στηρίξουμε για να μπει στο Πανεπιστήμιο», συμπληρώνει. Σημειώνεται, ότι η απόφαση για την απέλαση ή την παραμονή του Σαϊντού θα ληφθεί στις 30 Μαρτίου.
«Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα» δήλωσε μετά την παρέλαση στους δημοσιογράφους ο 18χρονος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τεράστια ανοησία ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, ενώ το ΚΚΕ καταδίκασε τη στάση της κ. Κωνσταντοπούλου
Απευθυνόμενη στην αντιπολίτευση, η πρώην υπουργός είπε ότι πρέπει να αλλάξουν το αφήγημά τους
Για το 2025 ο προϋπολογισμός του υπουργείου ανέρχεται σε 575 εκατομμύρια ευρώ
Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης
Όσα δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος
Νέα δεδομένα αναμένεται να ισχύσουν για τους μοτοσικλετιστές
Νέα στρατηγική και φιλοσοφία στις Ένοπλες Δυνάμεις
Νέα οχήματα για το Πυροσβεστικό Σώμα και άλλους φορείς της Πολιτικής Προστασίας
Ποιες οι προθεσμίες καταχώρισης παραστατικών
Διαδέχεται τον Απόστολο Τζιτζικώστα
Τι λέει ο υπουργός Εξωτερικών για το Κυπριακό και τη Συρία
«Εμείς δεν θα κάνουμε πολιτική για τις καρέκλες» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Δείτε αναλυτικά ποιοι φορείς προχωρούν σε πληρωμές μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου
Αύριο η αντιπαράθεση πρωθυπουργού και πολιτικών αρχηγών
Tι είπε για την Ζώη Κωνσταντοπούλου
Tι αναφέρει το ρεπορτάζ του πρακτορείου
Ένας πολύπλοκος γραφειοκρατικός μηχανισμός που κοστίζει ακριβά στους φορολογούμενους χωρίς ορατά αποτελέσματα μετά από δέκα χρόνια
Tι είπε για τις διεθνείς εξελίξεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.