Πολιτικη & Οικονομια

Η Μόσχα απειλεί την Ε.Ε. για αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας

«Θα πληρώνετε τα τριπλάσια για πετρέλαιο, αέριο και ρεύμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγωγός φυσικού αερίου
Αγωγός φυσικού αερίου © EPA/ROBERT GHEMENT

Η Μόσχα εξαπέλυσε απειλές κατά της Ε.Ε. για τις τιμές στην ενέργεια - Τι δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος.

Απειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε η Ρωσία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με σκληρές κυρώσεις.

Αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, δήλωσε σήμερα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενες τιμές για την ενέργεια μετά τις κυρώσεις που επέβαλε σε βάρος της Μόσχας για την Ουκρανία.

Ο Νικολάι Κόμπρινετς δήλωσε πως η Ρωσία είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας, αλλά είναι και έτοιμη για σκληρή αντιπαράθεση στον τομέα, αν αυτό είναι απαραίτητο. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι θα μπορούσε να σημάνει αυτή η αντιπαράθεση.

Ο ίδιος δήλωσε πως η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας θα οδηγήσει την ΕΕ να πληρώνει τουλάχιστον τα τριπλάσια για πετρέλαιο, αέριο και ηλεκτρικό.

«Πιστεύω πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επωφεληθεί απ' αυτό - έχουμε πιο ανθεκτικές στο χρόνο προμήθειες και πιο γερά νεύρα», δήλωσε ο Κόμπρινετς μιλώντας στο Ιντερφάξ.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται ενώ οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν ένα τέταρτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της η Ρωσία βγαίνει από το καθεστώς του ευνοούμενου κράτους στις αγορές. Επιπλέον, ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προκειμένου να αναστείλουμε τα δικαιώματα συμμετοχής της Ρωσίας σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, ώστε να μην μπορεί να λάβει δάνεια ή άλλα οφέλη από αυτά τα ιδρύματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ