Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Τι θα συζητήσουν στην Κωνσταντινούπολη

Οι προκλητικές δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ για «Γαλάζια Πατρίδα» και αποστρατικοποίηση νησιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κυριάκος Μητσοτάκης
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, όπως επιβεβαίωσε η τουρκική πλευρά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 στην Κωνσταντινούπολη. Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας (AKP), Ομέρ Τσελίκ, επιβεβαίωσε τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας αναφέρθηκε στα θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση.

«Ο φάκελος Ελλάδα είναι μεγάλος» δήλωσε. Και πρόσθεσε, σύμφωνα με το Open: «Υπάρχουν πολλά ζητήματα, ειδικά από τις έρευνες για το φυσικό αέριο μέχρι το θέμα του Αιγαίου. Η Ελλάδα πρέπει να το καταλάβει αυτό. Είμαστε γείτονες και μπορούμε να λύσουμε αυτές τις διαφορές. Θα συζητηθούν όλα τα θέματα, από το θέμα της υφαλοκρηπίδας μέχρι τον εξοπλισμό των νησιών της».

Η Τουρκία επιμένει για αποστρατικοποίηση νησιών και «Γαλάζια Πατρίδα» 

«Ο φάκελος περιλαμβάνει από το θέμα της υφαλοκρηπίδας μέχρι και τη στρατικοποίηση των νησιών εκ μέρους της Ελλάδας και όλα αυτά θα συζητηθούν φυσικά. Γιατί αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Τρυπάει βάρκες μεταναστών/προσφύγων από τη Συρία, από την Ανατολική Μεσόγειο, τους υποβάλλει σε βασανιστήρια» ισχυρίστηκε ο Τσελίκ.

Και πρόσθεσε: «Κι αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια του κόσμου. Πρέπει να σταματήσει να θέτει υπό αμφισβήτηση τα δικαιώματα της Τουρκίας στη "Γαλάζια Πατρίδα". Ο πρόεδρός μας φυσικά εδώ και καιρό δίνει ηχηρά μηνύματα σε αυτό το θέμα. Η πολιτική μας θα εξηγηθεί για άλλη μια φορά στον Έλληνα πρωθυπουργό».

Γεύμα Μητσοτάκη - Ερντογάν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη | Ώρα Ελλάδος 07/03/2022 | OPEN TV

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ