Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωρικάκος σε Ζαχάροβα: «Δεν συκοφαντεί τη Ρωσία η Ελλάδα»

«Παράνομη και άδικη η εισβολή στην Ουκρανία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη © EUROKINISSI

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος απαντά στη Μαρία Ζαχάροβα, επισημαίνοντας: «Τη Ρωσία συκοφαντούν οι πράξεις της ηγεσίας της και όχι η Ελλάδα».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έστειλε απάντηση στη Μαρία Ζαχάροβα, επισημαίνοντας ότι «δεν συκοφαντεί τη Ρωσία η Ελλάδα αλλά οι πράξεις της ηγεσίας τη»

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά της Ελλάδας η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Μιλώντας στο Mega την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022, το βράδυ, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε: «Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα, δεν είναι ο ελληνικός λαός που είναι ενάντια στην παράνομη και άδικη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ούτε συκοφαντεί τη Ρωσία η ΕΕ. Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία, είναι οι πράξεις της ηγεσίας της».

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στο όνομα των συλλογικών δυτικών σχεδιασμών, να κάνουν κακό στη Ρωσία με κάθε κόστος, θυσιάστηκε η κοινή λογική. Οι διμερείς δεσμοί καταστρέφονται σκοπίμως, και οι ρωσοελληνικές σχέσεις, δυστυχώς, δεν αποτελούν εξαίρεση».

Θεοδωρικάκος για πόλεμο στην Ουκρανία: «Η Ελλάδα έχει θρηνήσει θύματα από ομογενείς»

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «είναι μία εισβολή, η οποία ολόκληρη η ανθρωπότητα βλέπει ότι προκαλεί εκατοντάδες νεκρούς, ενώ και η Ελλάδα έχει θρηνήσει θύματα από ομογενείς».

Και πρόσθεσε: «Η Ρωσία πίστευε ότι τα πάντα στην Ουκρανία θα τελείωναν μέσα σε δύο ημέρες, ενώ πίστευαν ότι οι Ουκρανοί θα έχουν άλλη στάση. Έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας. Η Ελλάδα έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και στηρίζουμε με πράξεις αλληλεγγύης τους Ουκρανούς, καθώς έχουν δεχθεί μία απρόκλητη επίθεση για την ανεξαρτησία τους».

Τι είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος για τη ρωσική πρεσβεία και το ΟΡΕΝ

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας την ανάρτηση που έκανε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, όπου καλούσε τους πολίτες να παρακολουθούν OPEN, είπε: «Η Ελλάδα είναι μία ελεύθερη και δημοκρατική χώρα και οι Έλληνες πολίτες μπορούν να παρακολουθούν προγράμματα απ' όποιο σταθμό θέλουν».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ