Ελλαδα

Η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα συστήνει στους τηλεθεατές OPEN

Νέο tweet και αναφορά για προπαγάνδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Στιγμιότυπο από έκτακτη εκπομπή του OPEN
Πόλεμος στην Ουκρανία - OPEN © Twitter / Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ανάρτηση στο Twitter από τη Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα - Συστήνει στους τηλεθεατές να βλέπουν OPEN.

Η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα συστήνει στους τηλεθεατές που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην Ουκρανία να παρακολουθούν τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. 

Αναρτώντας ένα βίντεο 15 λεπτών από τις έκτακτες εκπομπές του OPEN για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα γράφει: «Δείτε το αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό από ψευδή προπαγάνδα για την κατάσταση στην Ουκρανία».

Πριν από λίγες ημέρες, με μία έκτακτη ταξιδιωτική οδηγία, η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα σημειώνει ότι «υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα, κυρίως τουριστών».

Η ανακοίνωση είναι μόνο στα Ρώσικα και γράφει: «Στο πλαίσιο της πρωτοφανούς αντιρωσικής ρητορικής από Έλληνες αξιωματούχους και της προπαγανδιστικής εκστρατείας που εξαπολύεται στα τοπικά ΜΜΕ κατά της χώρας μας, υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα, κυρίως τουριστών».

Ρωσική πρεσβεία - Πρέσβης: Πώς έχουν επηρεαστεί οι σχέσεις Ρωσίας - Ελλάδας

 «Η επικοινωνία της ρωσικής πρεσβείας με το Yπουργείο Εξωτερικών είναι πολύ εποικοδομητική, είναι τακτική, σχεδόν καθημερινή, και είναι πολύ σημαντικό, επειδή η διπλωματία και οι πρεσβείες είναι τα εργαλεία παντός καιρού» διαβεβαίωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοφ, πριν από λίγες ημέρες, μιλώντας σε δημοσιογράφους. 

Σε ερώτηση για την ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αντρέι Μάσλοφ ανέφερε ότι «δεν ήταν πιο σκληρή από τις αβάσιμες καταγγελίες κατά της Ρωσίας, που βλέπουμε στα ελληνικά, ευρωπαϊκά μίντια» και προσέθεσε ότι «αυτές τις ημέρες μεταδίδουν και οι ίδιοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι που είδαν με τα μάτια τους τι συμβαίνει στη Μαριούπολη, υπό τον έλεγχο του Αζόφ και είδαν τα εγκλήματα των νεοναζιστικών παράνομων μορφωμάτων που επιχειρούν στην Ουκρανία».

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρξουν μακροπρόθεσμες συνέπειες στις ελληνορωσικές σχέσεις από την προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρέσβης υποστήριξε: «Η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία είναι πολύ επικίνδυνη. Τα όπλα μπορούν να γίνουν λεία των νεοναζιστικών ταγμάτων και των συμμοριών ληστών. Με λίγα λόγια, αυτές οι προμήθειες είναι λάδι στη φωτιά».

Διαβάστε περισσότερα: Πόλεμος στην Ουκρανία: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις -LIVE

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ