Πολιτικη & Οικονομια

Επικοινωνία Κ. Σακελλαροπούλου με τον πρέσβη της Ουκρανίας

Η ΠτΔ επικοινώνησε και με τον αποσπασμένο στο Γενικό Προξενείο Μαριούπολης πρέσβη, Φραγκίσκο Κωστελλένο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου © presidency.gr

Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρέσβη της Ουκρανίας, Sergii Shutenko και τον Φραγκίσκο Κωστελλένο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρέσβη της Ουκρανίας, Sergii Shutenko, για τις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Πρέσβης ενημέρωσε την Πρόεδρο για τις εξελίξεις και αναφέρθηκε στη δοκιμασία των Ελλήνων της Μαριούπολης, την επιχείρηση εκκένωσης του Ελληνικού Γενικού Προξενείου και την ευχαρίστησε για την πλήρη και απερίφραστη στήριξη της Ελλάδας στη δοκιμαζόμενη χώρα του.

Η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στην Ουκρανία και τον ηρωικό της αγώνα για την ελευθερία της, την ευρωπαϊκή της πορεία και τις δημοκρατικές και οικουμενικές αξίες. Η αντίσταση των Ουκρανών συγκινεί βαθύτατα τους Έλληνες και συσπειρώνει την ανθρωπότητα απέναντι στη ρωσική επίθεση και τη βίαιη αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός ανεξάρτητου κράτους.

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας ζήτησε τη συνδρομή της Πολιτείας για τη φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων που έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν στην Ελλάδα. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρο Βασιλικό και τον ενημέρωσε σχετικά. Ο κύριος Βασιλικός ανταποκρίθηκε θετικά και ανέφερε στην κ. Σακελλαροπούλου ότι ήδη λαμβάνεται μέριμνα προς αυτή την κατεύθυνση.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Επικοινωνία και με τον Φραγκίσκο Κωστελλένο

Επιπλέον, σήμερα (2/3) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αποσπασμένο στο Γενικό Προξενείο Μαριούπολης πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο, ο οποίος συνοδεύει ομάδα Ελλήνων που αποχώρησαν σήμερα το πρωί από τη Μαριούπολη, με στόχο να αφιχθούν σε ασφαλή περιοχή και να επαναπατρισθούν στην Ελλάδα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον κ. Κωστελλένο καλή επιτυχία σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα και εξέφρασε την ελπίδα η αποστολή να φτάσει στον προορισμό της το συντομότερο δυνατόν.

Διαβάστε περισσότερα: Πόλεμος Ουκρανία - Ρωσία: Μαίνονται οι μάχες για 7η ημέρα - Live

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ