Πολιτικη & Οικονομια

Ο Αρβανίτης του ΣΥΡΙΖΑ «δικαιολογεί» την εισβολή του Πούτιν

«Συγκρούονται δύο ιμπεριαλισμοί με θύμα λαούς»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Αρβανίτης
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης με ανάρτηση του στο Facebook δικαιολογεί την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Την ώρα που οι Ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται μια ανάσα από το Κίεβο, παρακάμπτοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να παρουσιάσει μια διαφορετική άποψη. 

«Είναι λάθος αυτήν τη στιγμή για κάθε Δημοκρατικό πολίτη να ταχθεί στο πλευρό της μίας ή της άλλης πλευράς, αυτήν τη στιγμή πρέπει να ταχθούμε στο πλευρό του πολίτη που τρώει τις βόμβες στο κεφάλι. Συγκρούονται δύο ιμπεριαλισμοί με θύμα λαούς», δήλωσε ο κ. Αρβανίτης στο ραδιόφωνο. «Αυτό εδώ αξίζει να μην ξεχαστεί» έγραψε ο ιστορικός Στάθης Καλύβας, σχολιάζοντας την ανάρτηση του Κ. Αρβανίτη.

 

 

Ν.Δ: Εξομοιώνει το θύτη με το θύμα

Έντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου τυπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσου Γαϊτανη για την ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτη:


«Τέτοιες κρίσιμες ώρες για την Ευρώπη, την ανθρωπότητα και την πατρίδα μας, απαιτείται ενότητα και σοβαρότητα.

Τη στιγμή που έχουμε εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, παραβίαση της εδαφικής της ακεραιότητας και καταπάτηση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης θεωρεί «λάθος» να παίρνεις θέση. Ζητάει δηλαδή να σιγήσουμε εξοιμοιώνοντας τον θύτη με το θύμα.

Οι βόμβες δεν πέφτουν από μόνες τους. Κάποιος τις ρίχνει. Και παράλληλα με όσα λέει ο κ. Αρβανίτης, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του δεν λέει κουβέντα για κυρώσεις και για την ανάγκη αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας στην επίθεση της Ρωσίας.

Προφανώς δεν είναι ώρα για κομματικές αντιπαραθέσεις. Αλλά δεν χωρά ούτε σιγή, ούτε ίσες αποστάσεις. Η Ελλάδα είναι σταθερά κατά του αναθεωρητισμού και της παραβίασης των συνόρων. Υποστηρίζει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και συντονιζεται με τους εταίρους και συμμάχους της για κοινή αντίδραση», ανέφερε ο κ. Γαϊτάνης σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ