Πολιτικη & Οικονομια

Κρίση στην Ουκρανία: Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Η ασφάλεια τροφοδοσίας με φυσικό αέριο στο επίκεντρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρίση στην Ουκρανία: Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου
Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINNISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Κρίση στην Ουκρανία: Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προήδρευσε σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια με στόχο την ασφάλεια της τροφοδοσίας της Ελλάδας σε φυσικό αέριο.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ Θάνος Δαγούμας και ο Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας και Επιχειρησιακής Έρευνας του ΕΜΠ Παντελής Κάπρος.

Πώς έπεσαν νεκροί οι δύο ομογενείς στην Ουκρανία

Πληροφορίες για το πώς έπεσαν νεκροί οι δύο Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία από πυρά Ουκρανών στρατιωτών δίνει η σχετική ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, η οποία κάνει λόγο για συμπλοκή σε καφετέρια. 

Το περιφερειακό τμήμα της εθνικής αστυνομίας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι δύο άνδρες συνελήφθησαν για πυροβολισμούς σε καφετέρια τα ξημερώματα της Κυριακής (13/2). «Η αστυνομία του Ντόνετσκ συνέλαβε δύο άνδρες για πυροβολισμούς σε ένα καφέ. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Γράνιτνα. Ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο νοσηλεύτηκαν. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν όταν για άγνωστους λόγους προκλήθηκε σύγκρουση μεταξύ καλεσμένων. «To χωριό αυτό είναι το τελευταίο υπό ουκρανικό έλεγχο. Οι άνθρωποι έχουν μάθει να ζουν με τον πόλεμο. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί σε 5 ή σε 10 λεπτά ή αύριο το βράδυ. Πάντοτε ανησυχούμε πάντοτε φοβόμαστε» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά μια κάτοικος στη Deutsche Welle. «Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί» δήλωσε μια κοπέλα για το ενδεχόμενο ρωσικής επίθεσης. 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ της Ελλάδας ανέφερε ότι «υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία». 

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ