- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μιχαηλίδου:Προτεραιότητα η κοινωνική προστασία χωρίς αποκλεισμούς
«Οι επενδύσεις στην κοινωνική προστασία βασική στρατηγική μας για τη μείωση της παιδικής φτώχειας»
Για τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την κοινωνική προστασία χωρίς αποκλεισμούς αλλά και τον περιορισμό της παιδικής φτώχειας μίλησε η Δόμνα Μιχαηλίδου.
«Οι "επενδύσεις" στην κοινωνική προστασία, μέσω ενεργητικών πολιτικών και υπηρεσιών συμπληρωματικών των επιδομάτων, πρέπει να αποτελέσουν τη βασική στρατηγική μας για τη μείωση της παιδικής φτώχειας», ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία συμμετείχε στην πρώτη τακτική σύσκεψη για το 2022 του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNICEF, με θέμα τη «Μείωση της παιδικής φτώχειας, μέσω πολιτικών και προγραμμάτων».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στη σύσκεψη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNICEF, στην οποία συμμετείχαν 14 χώρες-μέλη του οργανισμού, η χώρα μας εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά από Ελληνίδα υφυπουργό, ενώ, κατά τη διάρκειά της, παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε το πενταετές εθνικό πρόγραμμα της UNICEF για την Ελλάδα (2022-2026).
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η υφυπουργός και για τη σημασία της συνεργασίας από τη UNICEF, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας EU Child Guarantee, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της Πολιτείας για κοινωνική προστασία χωρίς αποκλεισμούς.
Στο πλαίσιο της ομιλίας της, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Τα παιδιά βιώνουν τη φτώχεια διαφορετικά από τους ενήλικες. Έχουν συγκεκριμένες και διαφοροποιημένες ανάγκες. Ένα παιδί που ζει στη φτώχεια μπορεί να είναι φτωχό για μια ζωή και σπάνια αυτό το παιδί έχει μια δεύτερη ευκαιρία για μια καλή εκπαίδευση ή ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή του. Γι' αυτό, εμείς, με ενεργητικές πολιτικές, καταπολεμούμε έμπρακτα την παιδική φτώχεια και διασφαλίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά. Προχωρούμε διαρκώς σε σημαντικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπως αυτή με τη UNICEF, ώστε να ενδυναμώσουμε το σύστημα της κοινωνικής προστασίας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.