- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πλεύρης: Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για τα καρναβάλια
«Βούληση της κυβέρνησης να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα», είπε ο υπουργός Υγείας
Θάνος Πλεύρης: Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας σχετικά με τις αποφάσεις για τα Καρναβάλια - Τι είπε για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθεί από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων η απόφαση για τα καρναβάλια και τη διεξαγωγή αποκριάτικων εκδηλώσεων, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης εξέφρασε την ανησυχία του για τις μεγάλες συγκεντρώσεις, όπως αυτές που συναντούμε την περίοδο των Αποκριών, ωστόσο, επεσήμανε ότι «βούληση της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».
Από σήμερα, περίπου 300.000 πολίτες που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες και δεν έχoυν κάνει τρίτη δόση εμβολίου, δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ και όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης στερούνται προνόμια εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, ενώ θα χρειάζεται να κάνουν και rapid test για την προσέλευση στην εργασία.
Επιπλέον, από σήμερα, όσοι έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ, εφόσον προέρχονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς και από τις 33 χώρες εκτός Ένωσης που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού.
Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή ανέφερε ότι στις 31 Μαρτίου θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση είτε αν θα ανανεωθεί η αναστολή τους είτε αν ο εμβολιασμός τους πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός και όσοι δεν εμβολιαστούν, να μείνουν εκτός ΕΣΎ.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε την ανάγκη να οδηγηθούμε σε συμπράξεις δημοσίου - ιδιωτικού τομέα στο χώρο των νοσοκομείων, που θα έχουν μόνο έναν ωφελούμενο, τον ασθενή. Εξήγησε ότι 35 συνάνθρωποι μας που περίμεναν 7-8 μήνες για να κάνουν εν μέσω πανδημίας εγχειρήσεις, τις έκαναν σε ιδιωτικές κλινικές, χωρίς να πληρώσουν τίποτα καθώς το κράτος παρείχε υπηρεσίες στον πολίτη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.