Ελλαδα

Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Τι είπε για τα μέτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσηλευτές με προστατευτική στολή για τον κορωνοϊό
Νοσηλευτές με προστατευτική στολή για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI

Εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου θα τίθενται οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έστειλε «τελεσίγραφο» στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι οποίοι θα μείνουν εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου.

Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως «το μέτρο της αναστολής ισχύει για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Μέχρι τέλος Μαρτίου θα υπάρξει μία γενική ρύθμιση για το αν θα παραμείνουν στο σύστημα. Όσον αφορά την συμπληρωματική δόση αυτή δεν σχετίζεται με την αναστολή εργασίας».

«Από εδώ και στο εξής πρέπει πλέον να οδηγούμαστε στην πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων γιατί η Όμικρον έχει μικρότερη νοσηρότητα από τη Δέλτα αλλά και γιατί είναι τέτοια η μεταδοτικότητά της που όποια μέτρα και να πάρουμε δεν μπορούμε να την περιορίσουμε», ανέφερε στη συνέχεια ο υπουργός και πρόσθεσε για τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί από την κυβέρνηση τονίζοντας πως «στη χώρα μας τα μέτρα είναι αρκετά ήπια και αυτά που έχουν παραμείνει προς συζήτηση στην πραγματικότητα είναι τα γήπεδα και η διασκέδαση» και πρόσθεσε:

«Πιστεύω πως τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα με την εβδομάδα. Όσο φαίνεται μία σταθεροποίηση, πηγαίνουμε και σε αποκλιμάκωση. Η πρόθεση μας είναι να αποκλιμακώνονται μέτρα και να μένουν τα απολύτως απαραίτητα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ