- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανδρουλάκης: Το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από κανένα
«Δεν διαπραγματευόμαστε τις αξίες και τις θέσεις μας», δηλώνει ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης: Η απάντηση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στα περί ίσων αποστάσεων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Η στάση που τηρεί έναντι των άλλων κομμάτων
Απάντηση στα περί τήρησης ίσων αποστάσεων δίνει ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι «το Κίνημά μας δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από κανέναν».
Μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», ο Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνει: «Είμαστε απέναντι σε όποιον προσβάλλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της, από όπου κι αν προέρχεται. Δεν πολιτευόμαστε με μεζούρα, δεν έχουμε επιλεκτικές ευαισθησίες». Μάλιστα, προσθέτει ότι το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ βρέθηκε ταχύτατα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και είναι λογικό όταν αυτό ενισχύεται ενώ οι κύριοι πολιτικοί μας αντίπαλοι χάνουν δυνάμεις.
«Απέναντι στις τοξικές και άγονες συγκρούσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαραβάλλουμε τη θετική μας πολιτική πρόταση. Επιμένουμε στη δική μας αυτόνομη πορεία και την προοδευτική μας ταυτότητα. Δεν διαπραγματευόμαστε τις αξίες και τις θέσεις μας. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της ευθύνης και της δημιουργικής αντιπολίτευσης. Με προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Για αξιοπρέπεια στη ζωή του πολίτη. Η πολιτική επιστρέφει», δηλώνει ο κ. Ανδρουλάκης.
«Σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον, η παράταξή μας κάνει τα πρώτα βήματα της νέας εποχής. Με λόγο αξιόπιστο, λόγο προγραμματικό, που αγκαλιάζει τις αγωνίες του ελληνικού λαού για καλύτερες μέρες. Σε όλη την Ευρώπη, οι ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας επιστρέφουν δυναμικά για να προσφέρουν λύσεις για τις ανισότητες τη βιώσιμη ανάπτυξη και το ισχυρό κοινωνικό κράτος», συμπληρώνει αναφερόμενος στην «κυβερνητική αποτυχία» να αντιμετωπίσει μικρές ή μεγάλες κρίσεις.
Λοβέρδος: Εγώ δεν είμαι ισαποστάκιας - Είναι ό,τι πιο θλιβερό
Μόλις εχθές, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε «δεν είμαι ισαποστάκιας», θέλοντας να διαμηνύσει ότι ένα κόμμα δεν πρέπει να χαράσσει την ατζέντα του έχοντας ως βάση τις κινήσεις των άλλων κομμάτων.
«Ίσες αποστάσεις: δεν υπάρχει πιο θλιβερό πράγμα στην πολιτική από αυτό. Είναι σα να ρωτάς, τι λέει ο Μητσοτάκης, τι λέει ο Τσίπρας, για να δεις τι θα κάνεις εσύ και όχι να αντιμετωπίζεις το θέμα αυτό καθ' αυτό. Εγώ δεν είμαι ισαποστάκιας, τραβάω γραμμή», είπε ο κ. Λοβέρδος, αποφεύγοντας να απαντήσει αν και το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί την πολιτική των ίσων αποστάσεων.
«Κάθε θέμα απαιτεί την πολιτική σου τοποθέτηση. «Είσαι εκλεγμένος, είσαι κόμμα όχι για να λέει με μεζούρα 30 πόντους από εκεί και 30 πόντους από εκεί και αυτό να είναι η αυτονομία. Αυτονομία είναι η αυτοτελής παραγωγή πολιτικής, χωρίς να νοιάζεσαι τι λέει ο άλλος. Γιατί, αν ρωτάς τι λέει ο άλλος για να πεις τι εσύ, τότε δεν είσαι αντάξιος της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για κράνος και όριο ηλικίας
Η μεγαλύτερη επένδυση αποχέτευσης στην Ελλάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος της δεκαετίας
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.