Πολιτικη & Οικονομια

Τασούλας σε Ραγκούση: Κόλαση δεν θα γίνει η Βουλή ούτε η χώρα

«Το πολύ να βραχνιάσετε»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, απάντησε στις κατηγορίες του Γιάννη Ραγκούση περί «πραξικοπηματικής αφαίρεσης του λόγου στον Παύλο Πολάκη».

«Με το ζόρι κόλαση δεν θα γίνει ούτε η Βουλή ούτε η χώρα. Το πολύ να βραχνιάσετε αλλά κόλαση τη Βουλή δεν θα την κάνετε». Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση που καταλόγισε στο προεδρείο της Βουλής, αντιθεσμική και αντιδημοκρατική πρακτική απέναντι στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη.

«Το μικρόφωνο στον κ. Πολάκη έκλεισε με απόφαση του προεδρείου. Η άμυνα σε αυτή την απόφαση, δίκαιη η άδικη, δεν είναι η κατάληψη του βήματος της Βουλής. Είναι η δημοκρατική άμυνα και όχι η τρομοκρατική άμυνα. Ποιος σας είπε ότι η κατάληψη του βήματος της Βουλής είναι πράξη που δεν συνιστά τρομοκρατία και βαθιά προσβολή της έννοιας του κοινοβουλευτισμού;» σημείωσε ο κ. Τασούλας.

«Η κόλαση δεν θα έρθει ούτε με αναφορές σε βαριές σκληρές φράσεις του παρελθόντος, που νομίζαμε ότι είχαν ξεχαστεί, ούτε επειδή κάποιοι νομίζουν ότι με "χίλια τάχα και δήθεν" και απαράδεκτες συμπεριφορές και πρακτικές, θα έχουν εφαρμογή στο σήμερα. Γιατί σήμερα έχουμε ένα κράτος δικαίου και την δημοκρατική λειτουργία όλων των θεσμών της χώρας», κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ