Πολιτικη & Οικονομια

Σκέρτσος: Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη στους πολίτες

Η ανάρτησή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Χιονισμένα και τα δύο ρεύματα στη Μεσογείων
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Χιονισμένα και τα δύο ρεύματα στη Μεσογείων © Eurokinissi

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, παραδέχθηκε ότι ο «μηχανισμός χρειάζεται βελτίωση» τονίζοντας πως η κυβέρνηση οφείλει μία συγγνώμη από τους πολίτες.

Συγγνώμη από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα» τόσο μένοντας εγκλωβισμένοι στην Αττική οδό και άλλους δρόμους όσο και στις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά η κυβέρνηση όπως επεσήμανε και σε ανάρτησή του ο Άκης Σκέρτσος.

Ειδικότερα, ο κ. Σκέρτσος τόνισε πως οι «υπεύθυνες κυβερνήσεις κρίνονται από το αποτέλεσμα των επιλογών τους» επισημαίνοντας πως το αποτέλεσμα στην κακοκαιρία που έπληξε την Αθήνα «μας πλήγωσε».

Ολόκληρη η ανάρτηση του κου Σκέρτσου:

«Οι υπεύθυνες κυβερνήσεις κρίνονται από το αποτέλεσμα και όχι από τις δηλώσεις ή τις προθέσεις. Και το αποτέλεσμα που είδαμε στη διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς σε ένταση για τα δεδομένα της Αθήνας κακοκαιρίας είναι άνισο και μας πλήγωσε. Κάποια πράγματα δούλεψαν και βελτιώθηκαν σε σχέση με προηγούμενες αντίστοιχες κρίσεις και κάποια άλλα όχι.

Οφείλουμε, λοιπόν, μια μεγάλη συγνώμη σε όσους πολίτες ταλαιπωρήθηκαν αλλά κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους περισσότερους από 7.000 κρατικούς λειτουργούς (στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, της ΕΛΑΣ, της πολιτικής προστασίας, του ΕΚΑΒ, του Δεδδηε, υλοτόμους και τόσους άλλους) που δυο μέρες τώρα δίνουν μάχη για να αποτρέψουν τα χειρότερα και να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκάλεσε η χιονοθύελλα της Δευτέρας.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής από τους κινδύνους των φυσικών καταστροφών και των ακραίων καιρικών φαινομένων είναι στον πυρήνα της εντολής που έχουμε λάβει από τους πολίτες. Δεν διεκδικούμε το «μπράβο» όταν την κάνουμε καλά ούτε και κρυβόμαστε πίσω από άλλους όταν δεν την κάνουμε καλά. Είμαστε διαφορετικοί διότι δεν είμαστε εδώ για να συγκαλύπτουμε αλλά για να προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο, να είμαστε διαφανείς και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

Άλλωστε, ακριβώς γι’αυτό το λόγο η πολιτική προστασία ήταν ένα γραφείο σε ένα ακατάλληλο κτίριο το 2019 και σήμερα είναι Υπουργείο. Δεν χτίζεις, όμως, κράτος από τη μια μέρα στην άλλη. Ούτε και μπορεί να αλλάξει η κουλτούρα των ανθρώπων που στελεχώνουν την κρατική μηχανή σε όλα τα επίπεδα του κράτους και της αυτοδιοίκησης χωρίς διαρκή εκπαίδευση και ασκήσεις στο πεδίο όλο το χρόνο -και όχι μόνο στην ώρα της κρίσης.

Έχουν πολλά ακόμη να γίνουν αλλά ας μην ξεχνάμε και ότι δυόμιση χρόνια τώρα διαχειριζόμαστε διαρκώς πρωτοφανείς κρίσεις χωρίς πρόσφατο ιστορικό προηγούμενο και χάρη σε αυτό τον μηχανισμό που έχει στηθεί έχουμε καταφέρει να μην έχουμε απώλειες ζωών πολιτών λόγω φυσικών καταστροφών.

Οι δυσκολίες και τα απρόβλεπτα γεγονότα της ζωής μπορούν να έχουν δυο βασικές συνέπειες: είτε σε οδηγούν σε παράλυση είτε σε κινητοποιούν για να μάθεις από αυτές και να γίνεις καλύτερος. Εμείς επιλέγουμε το δεύτερο».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ