- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
JPMorgan: Εξαγοράζει το 48% της Viva Wallet έναντι 816 εκατ. ευρώ
H πρώτη από τις δυο εξαγορές που προανήγγειλε ο Αλέξης Πατέλης
Η JPMorgan θα αποκτήσει το 47% περίπου της ελληνικής fintech Viva Wallet με τίμημα που ανεβάζει την αποτίμησή της πάνω από τα 1,5 δισ.
Η πρώτη εξαγορά την οποία προανήγγειλε χθες ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης με ανάρτησή του στο Twitter, αφορά το 48% της Viva Wallet από την JP Morgan έναντι 816 εκατ. ευρώ. «Αυτή την εβδομάδα δύο μεγάλες εξαγορές από αμερικάνικες εταιρείες, ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και προπομπός επενδύσεων», έγραψε ο κ. Πατέλης.
Ύστερα από μήνες διαπραγματεύσεων λοιπόν, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα μπαίνει στο μετοχικό κεφάλαιο της Viva Wallet, αποτιμώντας το 100% της εταιρείας σε 1,7 δισ. ευρώ.
Η JP Morgan θα αποκτήσει τα μερίδια που κατέχουν τρία funds στη Viva, Hedosophia (27%), το family office Λάτση (13%) και η Deca (7%). Οι πλειοψηφούντες μέτοχοι και ιδρυτές της Viva X. Καρώνης και Μ. Αντύπας, που έχουν το υπόλοιπο 53% περίπου θα διατηρήσουν το ποσοστό τους και το μάνατζμεντ της εταιρείας.
Η Viva είναι μία εταιρεία με τεχνολογικό προβάδισμα, ένα software house με όλες τις αναγκαίες άδειες, που προσφέρει ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών πληρωμών στους εμπόρους, παρέχοντας τοπική υποστήριξη (localized support) σε κάθε χώρα όπου δραστηριοποιείται. Έχει παρουσία σε 23 χώρες και θα αποκτήσει φυσική παρουσία με τραπεζική άδεια σε τρεις ακόμη χώρες (Πορτογαλία, Σουηδία, Ρουμανία).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.