- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι συναντήσεις Στυλιανίδη με Ευρωπαίους αξιωματούχους στην Ευρώπη
Με στόχο την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα
Ο Χρήστος Στυλιανίδης συναντήθηκε με Ευρωπαίους αξιωματούχους σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο. Η μίσθωση από την Ελλάδα εναέριων μέσων για τις πυρκαγιές.
Σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους είχε ο Χρήστος Στυλιανίδης σε Λουξεμβούργο και Βρυξέλλες.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, συναντήθηκε με τη γενική διευθύντρια της υπηρεσίας NSPA (NATO Support and Procurement Agency), Stacy A. Cummings.
Συζήτησαν για τη διαδικασία μίσθωσης από την Ελλάδα εναερίων μέσων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2022, καθώς και για τη δυνατότητα σύναψης νέων συμφωνιών με την NSPA, με ορίζοντα τριετίας - πενταετίας. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί η έγκαιρη μίσθωση των απαιτούμενων εναέριων μέσων αεροπυρόσβεσης για τις ανάγκες δασοπροστασίας στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι την Πέμπτη (20/1) η Βουλή υπερψήφισε τροπολογία που υπέβαλε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με αντικείμενο την τελική διευθέτηση του ζητήματος που αφορά στη δυνατότητα της χώρας για συμμετοχή στις διαδικασίες μίσθωσης εναερίων μέσων. Με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση επιλύεται οριστικά το ζήτημα της υποχρέωσης της Ελλάδας προς την NSPA, συνολικού ύψους 8.457.481,64 ευρώ.
Ιδιαίτερα σημαντικές συζητήσεις σήμερα στην έδρα #NSPA στο Λουξεμβούργο
— Χρήστος Στυλιανίδης - Christos Stylianides (@StylianidesEU) January 21, 2022
Δώσαμε τέλος σε χρόνια προβλήματα & σχεδιάζουμε δυναμικά τη θωράκιση της χώρας στον τομέα της αεροπυρόσβεσης 🇬🇷🤝@NSPA_NATO
Συμβολική συγκυρία στο πλαίσιο των 70 χρόνων από την ένταξη της 🇬🇷 στο #ΝΑΤΟ pic.twitter.com/LCPJLI08OP
Η υποχρέωση αφορά σε διοικητικά κόστη και υπηρεσίες τεχνικής, πτητικής και εφοδιαστικής υποστήριξης - συντήρησης των εναερίων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και υπηρεσίες αεροπυρόσβεσης, μέσω μίσθωσης ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης που παρείχε ο οργανισμός προς την Ελλάδα κατά τα έτη 2011-2016.
Χρήστος Στυλιανίδης: «Ενισχύουμε τη θωράκιση της χώρας στον τομέα της αεροπυρόσβεσης»
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην έδρα της NSPA, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε: «Έχοντας επιλύσει οριστικά τα προβλήματα του παρελθόντος, προχωρούμε και ενισχύουμε τη συνεργασία μας για τη θωράκιση της χώρας στον τομέα της αεροπυρόσβεσης».
Και πρόσθεσε: «Πρόκειται μάλιστα για μια συμβολική συγκυρία, καθώς φέτος είναι και η επέτειος των 70 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση σήμερα και συνεχίζουμε δυναμικά».
Η συνάντηση Χρήστου Στυλιανίδη με Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
Κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, ο κ. Στυλιανίδης είχε συναντήσεις με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, καθώς και με υψηλόβαθμούς αξιωματούχους των ευρωπαϊκών θεσμών.
Ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, στο πλαίσιο των επαφών του, συζήτησε θέματα που άπτονται της ενίσχυσης των δυνατοτήτων της χώρας ως προς την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων στους τομείς αρμοδιότητας του υπουργείου, καθώς και την πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Αιγίς» για τη συνολική αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας.
Το πρόγραμμα «Αιγίς», συνολικού ύψους 1,7 δις ευρώ, χρηματοδοτείται και από ευρωπαϊκούς πόρους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ και του ΕΣΠΑ 2021-27.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
«Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά έναν πραγματικό αγρότη, με πραγματική παραγωγή. Δεν αφορά ανύπαρκτη καλλιέργεια, εικονική δραστηριότητα ή παράνομη είσπραξη ενισχύσεων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.