- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το βίντεο Μητσοτάκη για τα Rafale που έρχονται στην Ελλάδα
Πού θα προσγειωθούν - Πόσα γαλλικά μαχητικά θα αποκτήσει συνολικά η χώρα
Τα Rafale έρχονται στην Ελλάδα. Το βίντεο που ανήρτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα γαλλικά μαχητικά που σε λιγότερο από 24ωρο θα προσγειωθούν στην Τανάγρα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ανάρτηση στα social για τα πρώτα 6 Rafale που έρχονται στην Ελλάδα αύριο Τετάρτη 19/1, προκειμένου να ενταχθούν στην Πολεμική Αεροπορία.
Τα υπερσύγχρονα γαλλικά μαχητικά, τα οποία αγόρασε η Ελλάδα, θα προσγειωθούν στην Τανάγρα, αφού πετάξουν πρώτα σε σχηματισμό πάνω από την Ακρόπολη.
Συνολικά θα αποκτηθούν από τη Γαλλία 24 αεροσκάφη Rafale. Οι υπογραφές για τα πρώτα 18 Rafale (6 καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) είχαν πέσει σχεδόν έναν χρόνο νωρίτερα. Ειδικότερα, τον Ιανουάριο 2021 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε υπογράψει τη συμφωνία για τα Rafale στην Αθήνα με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Φλoράνς Παρλί. Το κόστος του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος που εκσυγχρονίζει ακόμη περισσότερο την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αλλάζοντας τις ισορροπίες με την Τουρκία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ανέρχεται σε 2,32 δισ. ευρώ.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόκτηση άλλων 6 Rafale από τη Γαλλία.
Μέχρι στιγμής 8 Έλληνες πιλότοι και 50 τεχνικοί αεροσκαφών έχουν εκπαιδευτεί στα Rafale. Η εκπαίδευση έγινε στη Γαλλία στη στρατιωτική βάση Μερινιάκ από ειδικούς της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault.
Το βίντεο με τα Rafale και η ανάρτηση Μητσοτάκη στο Facebook
Στην ανάρτηση Μητσοτάκη υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει τα γαλλικά μαχητικά να είναι έτοιμα προς απογείωση με προορισμό την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων παρουσιάζεται η στιγμή που αποκαλύπτεται το αυτοκόλλητο με την ελληνική σημαία στα πολεμικά αεροσκάφη.
Τα 6 πρώτα Rafale που απέκτησε η Ελλάδα θα προσγειωθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, περίπου στις 12.30 την Τετάρτη 19/1. Μόλις το σμήνος εισέλθει στο FIR Αθηνών, δύο μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 θα το συνοδεύσουν μέχρι τη στρατιωτική βάση. Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, τα Rafale θα περάσουν πάνω από την Ακρόπολη.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησε η ναυπήγηση της πρώτης φρεγάτας Belharra, η οποία αναμένεται να παραδοθεί στην Ελλάδα το 2024. Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο, είχε υπογραφεί στο Παρίσι η ιστορική συμφωνία ανάμεσα σε Γαλλία και Ελλάδα για τις φρεγάτες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.