Πολιτικη & Οικονομια

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Ανοιχτά σχολεία με αλλαγές στα πρωτόκολλα

Όλα όσα συζητήθηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
© ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Σε ανοιχτά σχολεία προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη.

Τα σχολεία φαίνεται πως θα ανοίξουν στην ώρα τους, στις 10 Ιανουαρίου 2022, χωρίς καθυστερήσεις. Το θέμα συζητήθηκε στην καθιερωμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται εντός της εβδομάδας.

Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως θέλει να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία στις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο αναμένουν και την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, η οποία θα συνεδριάσει την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η διενέργεια περισσότερων τεστ, λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Όμικρον αλλά και η αναστολή σχολικών εκδρομών και χοροεσπερίδων.

Εκτός από τον αριθμό των διαγνωστικών ελέγχων οι ειδικοί φαίνεται να προσανατολίζονται σε εισήγηση για αλλαγή και στον τύπο των τεστ, από τα self-test που σήμερα υποβάλλονται οι μαθητές σε με rapid test.

Οι προσαρμογές φαίνεται ότι θα αφορούν και στο μοντέλο που θα ακολουθείται σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, με τον διαγνωστικό έλεγχο να επεκτείνεται σε όλους τους μαθητές μιας τάξης.

Τα τεστ θα γίνονται επί 5 ημέρες αντί για 7 ενώ η καραντίνα θα ισχύει για 5 ημέρες αντί για 10.

«Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας, προσανατολισμός και στρατηγικός μας στόχος, είναι να ανοίξουν τη Δευτέρα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης και παράλληλα διαβεβαίωσε τους γονείς ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στα σχολεία που λειτουργούν με το πιο οριοθετημένο πλαίσιο που υπάρχει.

Την ίδια ώρα οι επιστήμονες εμφανίζονται διχασμένοι εάν πρέπει ή όχι να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ