Πολιτικη & Οικονομια

Πώς ο Θάνος Πλεύρης «παγίδεψε» τον Παύλο Πολάκη για τις ΜΕΘ

Οι 78 ασθενείς εκτός Εντατικής και η διαμάχη στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θάνος Πλεύρης και Παύλος Πολάκης τσακώνονται στη Βουλή για τις ΜΕΘ
Θάνος Πλεύρης και Παύλος Πολάκης τσακώνονται στη Βουλή για τις ΜΕΘ © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Θάνος Πλεύρης και ο Παύλος Πολάκης είχαν πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Η «παγίδα» του υπουργού Υγείας στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ.

Θάνος Πλεύρης και Παύλος Πολάκης συγκρούστηκαν στη Βουλή για τις ΜΕΘ κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Στον απόηχο της αντιπαράθεσης που προκάλεσε στην πολιτική σκηνή η μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα και με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει ότι για κάθε ασθενή που νοσηλεύεται διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, την ευθύνη φέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Υγείας ρώτησε αν για τους 78 ασθενείς που έμειναν εκτός ΜΕΘ, στην «ενδεικτική ημερομηνία» της 17ης Ιανουαρίου, έχει ευθύνη η κυβέρνηση.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης έσπευσε να τοποθετηθεί και ισχυρίστηκε ότι «πάντα έχει ευθύνη αυτός που κυβερνά».

Ο Θάνος Πλεύρης διευκρίνισε ότι αυτό συνέβη το 2017, «οπότε εσείς ήσασταν υπεύθυνος», όπως είπε. Ο κ. Πολάκης ακούγεται ύστερα από λίγο να λέει ότι «έτσι είναι». Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε για υποκρισία τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είστε υπεύθυνοι για τις αναμονές και τις λίστες ΜΕΘ σε περίοδο προ πανδημίας και κάνετε κριτική σε εμάς, όταν χώρες με καλύτερο σύστημα από το δικό μας αναγκάζονται να κάνουν διακομιδές στο εξωτερικό αλλά κανείς δεν τους κατηγορεί για αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας εξέφρασε τη λύπη του που η συγκεκριμένη μελέτη προκάλεσε αντιπαράθεση, την ώρα «η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας, καθώς και συνεχή εγρήγορση».

Σύγκρουση Θάνου Πλεύρη με Παύλο Πολάκη για ασθενείς εκτός ΜΕΘ - Ο διάλογος στη Βουλή

Ακολουθεί ο διάλογος ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη στη Βουλή για τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

- Πλεύρης: 16 Ιανουαρίου και 78 ασθενείς περιμένουν σε λίστα να μπουν σε ΜΕΘ. Τι λέτε; Έχει ευθύνη ο πρωθυπουργός;

- Πολάκης: Ναι. Ευθύνη έχει όποιος κυβερνά.

- Πλεύρης: Μάλιστα. Αναφέρομαι στην 17η Ιανουαρίου του 2017.

Σημειώνεται ότι η μελέτη Τσιόδρα για τις ΜΕΘ εντάσσεται στην εισαγγελική έρευνα για την κατάσταση στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Θάνος Πλεύρης Υπουργός Υγείας ΜΕΘ επί ΣΥΡΙΖΑ στην κύρωση του Προϋπολογισμού 2022 Βουλή 17.12.2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ