- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Γερουλάνος: Παπανδρέου για επικεφαλής της Κ.Ο, αν χάσει
Δεν πήρε θέση σχετικά με ποιόν θα στηρίξει
Ο πρώην υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος πρότεινε τον Γιώργο Παπανδρέου για επικεφαλής της ΚΟ σε περίπτωση ήττας.
Μιλώντας στον Αθήνα 984 ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», εκ των υποψηφίων προέδρων του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός, τοποθετήθηκε χωρίς να δίνει γραμμή υπέρ του ενός ή του άλλου στο δεύτερο γύρο, ενώ επισήμανε -γι άλλη μια φορά- τους άξονες των θέσεων που έχει αναδείξει.
«Οι ψηφοφόροι σήμερα, δεν είναι όπως παλιά που περίμεναν να ακούσουν μια υπόδειξη σχετικά με τη ψήφος τους. Είναι σε άλλη φάση, καθένας έχει κρίση και μπορεί να αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Αυτοί που με στήριξαν δεν περιμένουν υποδείξεις για τη νέα ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ» ήταν το μήνυμα του Παύλου Γερουλάνου στο ερώτημα αν θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη ή τον Γιώργο Παπανδρέου, στο δεύτερο γύρο της διαδικασίας.
Το σχέδιο αναγέννησης, ένα νέο καταστατικό με στόχο να γίνει το ΚΙΝΑΛ ένα πραγματικά ανοιχτό και σύγχρονο κόμμα πχ με τη θέσπιση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που θα δώσει λύση σε ηλικιωμένους, σε όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και στους αποδήμους.
Στο ερώτημα ποιος θα εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή σε περίπτωση εκλογής μη κοινοβουλευτικού όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε: «Θα πρότεινα στην ΚΟ τον πρώτο σε ψήφους κοινοβουλευτικό από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία».
Για το τι θα γίνει αν ο κ Παπανδρέου αναλάβει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Κινήματος, δεδομένης τη διάστασης απόψεων με τον κ Ανδρουλάκη, ο κ. Γερουλάνος παρέπεμψε στη μεταξύ τους συνεννόηση και στο dna του ΠΑΣΟΚ. «Ιστορικά, το ΠΑΣΟΚ τηρούσε διακριτή απόσταση απέναντι στη παρουσία του στο Κοινοβούλιο και στο κόμμα. Επειδή στη Βουλή γίνεται διαχείριση θεμάτων που έρχονται στο προσκήνιο, ενώ το Κόμμα οφείλει να ανοίξει ζητήματα που μένουν κλειστά στη κοινωνία» είπε.
Σε σχέση με τα αποτελέσματα και το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό που πήρε, ο κ. Γερουλάνος περιέγραψε τη παρακαταθήκη του για την επόμενη ημέρα: «Περιμέναμε αυτά τα αποτελέσματα, ξέραμε ότι θα γίνει, αλλά θελήσαμε να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία για να δημοσιοποιήσουμε τις ιδέες μας, να μιλήσουμε για την αναγέννηση και ένα διαφορετικό μοντέλο απέναντι στο κυβερνητικό. Οπότε, ο στόχος επιτεύχθηκε».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.