Πολιτικη & Οικονομια

Πλεύρης: Το καλό και το κακό σενάριο για την πανδημία

Σε ρυθμούς Μαρτίου «τρέχουν» οι εμβολιασμοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλεύρης - Κορωνοϊός
Πολίτες στην Αθήνα © Eurokinissi

Θάνος Πλεύρης - Κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την εξέλιξη της πανδημίας.

Στο καλό και το κακό σενάριο εξέλιξης της πανδημίας αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και ενημέρωσε πως οι εμβολιασμοί «τρέχουν» στους ρυθμούς του περασμένου Μαρτίου. Δηλαδή με περίπου 1 εκατ. προγραμματισμένα ραντεβού

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το θετικό σενάριο αφορά στην κορύφωση των κρουσμάτων την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου κι εν συνεχεία να υπάρξει αποκλιμάκωση, ενώ το αρνητικό τα κρούσματα να ανεβαίνουν μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Παραδέχθηκε ότι ανέμενε μεγαλύτερη προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα, ωστόσο, τα ραντεβού για την τρίτη δόση πηγαίνουν πολύ καλά.

«Στην πίεση του κύματος δεν έχουμε τους εμβολιασμούς που θέλουμε, αλλά τρέχουν πλέον με ρυθμούς Μαρτίου, έχουμε 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς», είπε και σημείωσε ότι δεν καταγράφεται ενδιαφέρον για τη χορήγηση πρώτης δόσης σε ηλικίες άνω των 60 ετών που ανέρχονται σε περίπου 570.000.

«Υπάρχει σταθεροποίηση στις περιφέρειες που απασχολούν. Στη Θεσσαλία μπορούμε να μιλάμε για πτώση. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει σταθεροποίηση», υποστήριξε, χαρακτηρίζοντας ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Αθήνα με τα επιπλέον 300 κρούσματα «παράγει» λιγότερες ΜΕΘ από ότι η Θεσσαλονίκη, γιατί είναι περισσότεροι οι εμβολιασμένοι.

Πλεύρης - Κορωνοϊός: Δεν θα γίνει lockdown

Ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο για lockdown και τόνισε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για κάτι τέτοιο ούτε από την Επιτροπή.

«Lockdown δεν θα γίνει για επιστημονικούς λόγους, καθώς αφού το 73% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί δεν κινδυνεύει με βαριά νόσηση. Ούτε στην Επιτροπή Εμπειρογνωμώνων καταγράφεται τάση εισήγησης για γενικό απαγορευτικό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ