Πολιτικη & Οικονομια

Νέα μέτρα: Σε 5 κύματα η άφιξη των εργαζομένων

Η εξειδίκευση των μέτρων από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Από 7:00 έως 9:30 η άφιξη στους χώρους εργασίας
Αθήνα © EUROKINNISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα μέτρα - Θάνος Πλεύρης: Σε πέντε κύματα η άφιξη των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Σε πέντε κύματα από τις 7:00 έως 9:30 θα γίνεται η άφιξη των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, Θάνος Πλεύρης, κατά την εξειδίκευση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κοινωνία δεν θα κλείσει, παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε να μπορέσει το ΕΣΥ να ανταποκριθεί στην πίεση, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. «Πάνω από το 85% όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ή χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι. Οι κλίνες ΜΕΘ έχουν υπερδιπλασιαστεί και διατίθενται 12.000 άτομα προσωπικό», πρόσθεσε.

Η επίταξη ήταν αναγκαίο μέτρο, είπε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε: «Τελικά θα χρειαστούμε στις περιοχές όπου πιέζεται το σύστημα 80 γιατρούς». Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με ικανοποιητικό βαθμό ήδη υπάρχουν 900.000 προγραμματισμένα ραντεβού. Το 75% του ενηλίκου πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός δεν έχουν τιμωρητικό αλλά προστατευτικό χαρακτήρα προς τους ανεμβολίαστους και έχουν ως κύριο στόχο να κρατήσουν την κοινωνία ανοιχτή, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ανεμβολίαστοι, εκτός από την εστίαση, δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε γυμναστήρια, μουσεία, θέατρα, σινεμά κ.ά., ακόμα και με αρνητικό τεστ. Ωστόσο, θα έχουν πρόσβαση στα καταστήματα τροφίμων και στα φαρμακεία, καθώς και στις εκκλησίες με την επίδειξη αρνητικού τεστ.

Νέα μέτρα: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού 

Επίσης, επτά μήνες από την έκδοσή του θα παύει να ισχύει το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών. Ακόμη, με στόχο να αποφεύγεται ο συνωστισμός επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όπως είπε, στους χώρους εργασίας το ωράριο θα είναι από τις 07:00 έως τις 09:30. Τέλος, προανήγγειλε αλλαγές στο ωράριο για το λιανεμπόριο.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για την πανδημία

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ