Πολιτικη & Οικονομια

Υπόκλιση στον μάγο της φυλής (video)

Ο μητροπολίτης Γρεβενών κάνει αγιασμό και οι τοπικές και πρυτανικές αρχές σπεύδουν να δηλώσουν την υποταγή τους φιλώντας τον σταυρό

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο μητροπολίτης Γρεβενών κατεβάζει με το δάχτυλο τις μάσκες για να φιλήσουν τον σταυρό στον αγιασμό
Ο μητροπολίτης Γρεβενών κατεβάζει με το δάχτυλο τις μάσκες για να φιλήσουν τον σταυρό στον αγιασμό © Screenshot / Youtube

Σχόλιο για τον μητροπολίτη Γρεβενών που κατέβαζε με το δάχτυλο τις μάσκες των επισήμων για να φιλήσουν τον σταυρό κατά τον αγιασμό.

Το πόσο μεγάλη είναι η εξουσία της Εκκλησίας ΑΕ στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ. Στο κάτω-κάτω η χώρα μας είναι άλλη μια ανατολική χώρα του Βαλκανιστάν και (όπως είναι αναμενόμενο) το ισχυρότερο κουμάντο το έχουν οι μάγοι της φυλής. Αυτό δεν κάνει λιγότερο θλιβερή τη δουλοπρέπεια με την οποία οι εκλεγμένοι άρχοντες αλλά και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές τους αντιμετωπίζουν. Δεν κάνει λιγότερο θλιβερό το θέαμα περιφερειαρχών, δημάρχων, πρυτάνεων, που φέρονται σαν φοβισμένα κουταβάκια μπροστά στον αφέντη με τα ράσα.

Τα παραδείγματα είναι πολλά, αλλά λίγα αποτυπώνουν το μέγεθος της δουλοπρέπειας όσο δύο βίντεο από τα εγκαίνια μιας φοιτητικής εστίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πρώτο από αυτά, ο μάγος της φυλής, μητροπολίτης Γρεβενών, κάνει τον αγιασμό (σε χώρο που διδάσκεται η επιστήμη... ναι, είναι θλιβερό) και οι τοπικές και πρυτανικές αρχές σπεύδουν να δηλώσουν την υποταγή τους φιλώντας τον σταυρό που κρατάει ο μάγος. Εκείνος, ίσως επειδή καταλαβαίνει πως το να φιλάς έναν σταυρό δεν έχει κανένα νόημα αν δεν πάρεις και κάτι από τα σάλια του προηγούμενου ή ίσως για να κάνει επίδειξη της παντοδυναμίας του, κατεβάζει με το δαχτυλάκι του τις μάσκες όσων δεν τις κατεβάζουν από μόνοι τους. Εκείνοι, αντί να διαμαρτυρηθούν για την ανθυγιεινή και επικίνδυνη χειρονομία του μάγου, σκύβουν ακόμα πιο δουλοπρεπώς το κεφαλάκι τους σαν να ζητούν συγγνώμη. Και μιλάμε για άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και πρυτανικές αρχές. Κι αν οι εκλεγμένοι έχουν τη δικαιολογία του κοπαδιού (του ποιμνίου) που τους ψηφίζει, οι καθηγητές δεν έχουν καμία. Εκτός αν δεν ντρέπονται να παραδέχονται δημοσίως πως το πρώτο που έχουν να διδάξουν τους φοιτητές τους είναι η υποταγή στην εκκλησιαστική εξουσία. Παρακαλώ απολαύστε:

Γρεβενά: Ο Μητροπολίτης κατέβαζε με το δάχτυλο τις μάσκες επισήμων για να φιλήσουν τον Σταυρό

Όμως το φεστιβάλ δουλοπρέπειας δεν τελειώνει εδώ. Ο μάγος της φυλής που καταλαβαίνει τι είδους υποταγμένους ανθρώπους έχει απέναντί του συνεχίζει την επίδειξη δύναμης κατά την ξενάγηση του στην εστία. Εκεί και με αφορμή μια ταμπελίτσα που γράφει «αίθουσα διαλογισμού» (ναι, ούτε εγώ την καταλαβαίνω και ναι κι εμένα μου φαίνεται αστεία και αχρείαστη) ο μάγος της φυλής θυμωμένος απαιτεί αίθουσα προσευχής, με τους παριστάμενους να σπεύδουν να τον κατευνάσουν σαν φοβισμένοι υπάλληλοι απέναντι σε κακοποιητικό αφεντικό. Εκείνος (σίγουρα διασκεδάζοντας με τη δουλοπρέπειά τους) βάζει πόστα στον πρύτανη, λέει σε έναν που τον αποκαλεί πρόεδρο «Συμφωνείς; Άμα θέλεις κάνε κι αλλιώς» και κάτι λέει για ένα κεφάλι και τη μαγκούρα του. Ξαναπολαύστε (στον τίτλο του βίντεο που ακολουθεί γίνεται λόγος για «τιτάνα μητροπολίτη», ενώ στην πραγματικότητα απλώς οι υπόλοιποι είναι νάνοι).

Ο ΤΙΤΑΝΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ" ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ  ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, δεν έχω πολλές απαιτήσεις από τους άρχοντες και τους καθηγητές μιας βαλκανικής χώρας η οποία έχει το ίδιο υπουργείο και για την παιδεία και για τη θρησκεία (δηλαδή για την πρόοδο και την οπισθοδρόμηση). Δεν περιμένω πολλά από μια χώρα στην οποία για να ξεκινήσει οτιδήποτε (από σχολική χρονιά μέχρι κυβέρνηση) απαιτείται η παρουσία των μάγων της φυλής. Αλλά διάολε, κάπως ήλπιζα να μην είναι τόσο υποταγμένοι και δουλοπρεπείς απέναντι στην Εκκλησία ΑΕ οι εκλεγμένοι άρχοντες και πολύ περισσότερο οι πανεπιστημιακοί καθηγητές. Βλακεία μου και μπράβο μου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ