Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

«Να αναδεικνύουμε το έργο μας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στο υπουργικό συμβούλιο που έλαβε χώρα σήμερα πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω του υπουργικού συμβουλίου που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

«Αυτή και μόνο η ατζέντα προοπτικής νομίζω ότι απαντά και στους ψευτολεονταρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εκλογών. Γιατί, όπως έχω πει επανειλημμένα, αυτές θα γίνουν στην ώρα τους, όπως ορίζει το Σύνταγμα, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας. Τώρα όμως κλείνει μία γόνιμη διετία εγκαινιάζοντας μία νέα, ακόμα πιο αισιόδοξη για όλους. Και αυτή μάλιστα θα έχει και έναν ευρύτερο ορίζοντα» είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε:

«Η σχετική παραφιλολογία, λοιπόν, είναι και άκαιρη και άκυρη. Θα έλεγα ότι μερικές φορές είναι και διαβρωτική για τη δουλειά την οποία πρέπει να κάνουμε. Γι' αυτό και σε όλη αυτή την κενολογία εμείς απαντάμε με εργασία».

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις είπε ότι αυτές θα συνεχιστούν, όχι μόνο γιατί το έργο της κυβέρνησης αντανακλάται ήδη στη συνολική ανάπτυξη.

«Θα έχουμε την ευκαιρία σήμερα να αναθεωρήσουμε στο 6,1% την πρόβλεψή μας για την ανάπτυξη του 2021. Αντανακλάται η δουλειά που κάνουμε, όμως, και στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος για όλους, στις περισσότερες δουλειές, στις νέες επενδύσεις. Αλλά γιατί ξέρουμε πια ότι μπορούμε να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε έναν τόπο που θα ευημερεί, με πολίτες οι οποίοι θα προκόβουν. Αυτό σημαίνει για εμάς ανάπτυξη για όλους. Και αυτές τις πρωτοβουλίες ανά τομέα θα έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε αμέσως μετά» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: «Να αναδεικνύουμε το έργο μας»

Απευθυνόμενος στους υπουργούς σημείωσε ότι όλα τα παραπάνω «είναι δράσεις που καλούμαστε όχι απλά να υλοποιούμε, καλούμαστε και να αναδεικνύουμε. Γιατί πράγματι, μέσα στα πάρα πολλά τα οποία γίνονται, υπάρχουν πολύ σοβαρές τομές οι οποίες χάνονται στη ροή της επικαιρότητας. Για παράδειγμα, οι πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εργασίας για τον Προσωπικό Βοηθό για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, η «Νταντά της Γειτονιάς» για την εργαζόμενη μητέρα, πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα. Τα δικαιώματα του καταναλωτή στις ηλεκτρονικές αγορές που θα εξετάσουμε σήμερα. Είναι μέτρα τα οποία πρέπει να γίνονται γνωστά, δίπλα στις κεντρικές μας μεταρρυθμίσεις».

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την εισήγηση του τονίζοντας:

«Κλείνω επαναλαμβάνοντας ότι βρισκόμαστε σήμερα μετά από μία συμφωνία εθνικής σημασίας η οποία ξεπερνά τον τρέχοντα χρόνο. Και έχουμε μπροστά μας μία πρόκληση οικονομικής και κοινωνικής αναγέννησης που επίσης διαπερνά τις συνταγματικές θητείες. Από σήμερα, συνεπώς, όλοι μιλάμε λιγότερο δουλεύοντας περισσότερο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ