- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Σακελλαροπούλου υποδέχεται αθλητές των Παραολυμπιακών (βίντεο)
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την ελληνική αποστολή μετά τις επιτυχίες της στους Αγώνες του Τόκιο
Τους αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου υποδέχτηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Mε υπερηφάνεια και συγκίνηση υποδέχτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου αθλητές, συνοδούς και προπονητές από την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα, που συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κατέκτησε 11 μετάλλια.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη όλα τα μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και βέβαια τους αθλητές που απέσπασαν μετάλλια, καθώς και όσους συμμετείχαν σε μια τόσο απαιτητική διοργάνωση, ανεξαρτήτως διακρίσεων.
Όχι μόνο για τα μετάλλια και τις επιτυχίες τους, όπως τους είπε, «αλλά και για την ψυχική δύναμη, την πνευματική συγκέντρωση, την αδάμαστη βούληση με τις οποίες προσήλθατε στον αθλητισμό, για το σθένος που επιδεικνύετε καθημερινά στην αναμέτρησή σας με το σώμα και τα όριά του».
«Είστε εσείς, που μας θυμίζετε ότι καμιά δυσκολία δεν μπορεί να σταματήσει τον άνθρωπο όταν έχει πίστη στον εαυτό του και στις ικανότητές του, που έχετε ενστερνιστεί τη βεβαιότητα ότι "κάθε τι αδύνατο είναι δυνατό" και το επιβεβαιώνετε με τον καθημερινό σας αγώνα» ανέφερε επίσης στο μήνυμά της στους αθλητές που πλημμύρισαν τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απευθυνόμενη στους αθλητές, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα στερεοτύπα, τον αποκλεισμό και τις διακρίσεις που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία. «Εσείς, με τον τρόπο ζωής σας, δείχνετε τον δρόμο. Και μας υπενθυμίζετε το χρέος που έχουμε απέναντί σας, προκειμένου να έχετε μια καθημερινότητα αξιοπρεπή, δημιουργική, ισότιμη» ξεκαθάρισε.
Ποιοι άλλοι έδωσαν το παρών στο Προεδρικό Μέγαρο και μίλησαν με τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.
Την ελληνική ομάδα συνόδευσαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρήστος Καλούδης, ο γενικός γραμματέας Χρήστος Τζαμούσης, η πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Ιωάννα Καρυοφύλλη και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο Χάρης Περδίκης.
Μαζί τους στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν επίσης ο διευθυντής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Σάκης Κωστάρης, η αρχηγός της αποστολής Σάσα Γκούφα, γιατροί της αποστολής και μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για κράνος και όριο ηλικίας
Η μεγαλύτερη επένδυση αποχέτευσης στην Ελλάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος της δεκαετίας
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.