- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Γιατί είναι σημαντικό το Athens Pride
Oι ΠΑΝΚΣ στην παρέλαση Υπερηφάνειας της Αθήνας
Ο Οδυσσέας Βλαχονικολός, υπεύθυνος των ΠΑΝΚΣ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, γράφει με αφορμή τη συμμετοχή τους στο Athens Pride. ,
Το Σάββατο παρεβρεθήκαμε ως Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών μαζί με φίλους στη καθιερωμένη παρέλαση Υπερηφάνειας στην Αθήνα.
Στην Ελλάδα, ο πολιτικός γάμος και η τεκνοθεσία μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν ακόμα νομιμοποιηθεί, ενώ η αντιμετώπιση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη κοινωνία είναι ανυπόφορη εώς και θανατηφόρα.
Σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Θεμελιωδών Ελευθεριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ομοφοβία στην Ελλάδα, επισημαίνονται 5 παράγοντες:
- Η «ανδροπρεπής» και ομοφοβική συμπεριφορά των πολιτικών.
- Η αρνητική παρουσίαση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
- Ο ρόλος της αστυνομίας στη κακοδιαχείριση περιστατικών επίθεσης σε ΛΟΑΤ+ άτομα
- Η απουσία σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία
- Η άρνηση των κυβερνήσεων στα αιτήματα των ΛΟΑΤ+ για σχετική νομοθεσία.
Σχόλια που δεν μπορούν να ξεχαστούν, όπως αυτό του Πάνου Καμμένου, πρώην ΥΠΕΘΑ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χαρακτηρίζοντας τον Γιώργο Αμυρά μέσα στη Βουλή «νυφούλα», ή του Γεράσιμου Γιακουμάτου, βουλευτή ΝΔ, ο οποίος ανέφερε πως «η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική αρρώστια».
Σε δημοσκόπηση της διαΝΕΟσις το 2017, το 72% των Ελλήνων απάντησε πως δεν στηρίζει την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανάμεσα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα, βλέπουμε μία συνεχή ομοφοβική στάση της κοινωνίας απέναντι στη ΛΟΑΤ+ κοινότητα, όπως είδαμε τη πρόσφατη επιστολή των «160 προσωπικοτήτων» που αντιτίθενται στη νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.
Αντιθέτως, εμείς θεωρούμε αναπόσπαστο στοιχείο μιας φιλελεύθερης κοινωνίας τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των ατόμων. Σύμφωνα με τον Τζον Λοκ, η ελευθερία είναι ένα χαρακτηριστικό της φύσης του ανθρώπου ως κοινωνικού όντος.
Η πίστη στην υπέρτατη σπουδαιότητα του ατόμου οδηγεί στην προσήλωση στην ατομική ελευθερία, δηλαδή την ενοποιητική αρχή ολόκληρης της φιλελεύθερης ιδεολογίας. Κάθε άτομο πρέπει να έχει την ελευθερία να πράττει και να καθορίζει τη ζωή του όπως εκείνο επιθυμεί.
Γι’ αυτό τον λόγο, κάθε φιλελεύθερο άτομο στηρίζει τη νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου, καθώς και της τεκνοθεσίας μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Γιατί είναι απλά ζήτημα ελευθερίας.
Οδυσσέας Βλαχονικολός, υπεύθυνος Πανελλήνιας Ανεξάρτητης Κίνησης Σπουδαστών - Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.