Πολιτικη & Οικονομια

Δημιουργία start up μέσω Google: 15.000 ευρώ σε 4.000 νέους

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Εργασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κωστής Χατζηδάκης στη Θεσσαλονίκη ανακοινώνει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με την Google, που βοηθά νέους ανέργους να δημιουργήσουν startup επιχείρηση με χρηματοδότηση 15.000 ευρώ
Ο Κωστής Χατζηδάκης στη Θεσσαλονίκη ανακοινώνει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με την Google, που βοηθά νέους ανέργους να δημιουργήσουν startup επιχείρηση με χρηματοδότηση 15.000 ευρώ © Pixabay

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ , σε συνεργασία με την Google, για δημιουργία start up προβλέπει χρηματοδότηση 15.000 ευρώ σε νέους, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας.

Τη νέα συνεργασία του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου Εργασίας με την Google Ελλάδας για τη χρηματοδότηση startup επιχειρήσεων, παρουσίασε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Εργασίας μίλησε σήμερα Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 στο συνέδριο SkillUp Forum που διοργανώνει ο ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Στόχος της συνεργασίας ανάμεσα στην Google Ελλάδας και τον ΟΑΕΔ είναι η κατάρτιση νέων ανέργων στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα, προσφέροντάς τους παράλληλα, την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Η συγκεκριμένη δράση συνδέεται με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ  για την προώθηση νέων ανέργων στην αυτοαπασχόληση μέσω της δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), με την ενίσχυση της κάθε start-up με 15.000 ευρώ.

Κωστής Χατζηδάκης: Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με την Google Ελλάδας για τις startups «δεν είναι λεφτά στον αέρα»

«Η αναβάθμιση δεξιοτήτων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Ελλάδα και γι αυτό το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προωθεί άμεσα μια ριζική μεταρρύθμιση στον τομέα αυτό» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης για το πρόγραμμα ενίσχυσης start-up με 15.000 ευρώ.

Και πρόσθεσε: «Παράλληλα ενεργοποιεί νέα προγράμματα κατάρτισης με έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες και την επιχειρηματικότητα».

«Το πρόγραμμα αυτό έχει μια βασική διαφορά σε σχέση με άλλα προγράμματα του παρελθόντος. Δεν είναι λεφτά στον αέρα» εξήγησε, καθώς γίνεται σε συνεργασία με έναν διεθνή κολοσσό όπως η Google, με τεράστια εμπειρία στα θέματα ψηφιακών δεξιοτήτων κα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.

«Στηρίζουμε στην πράξη τους ανέργους που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και αναζητούν τα μέσα για να την υλοποιήσουν, Γι' αυτό και είμαστε βέβαιοι ότι  η πρωτοβουλία αυτή θα έχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση στη νέα γενιά» ανέφερε επίσης.

Η πλατφόρμα Grow Greece with Google και η χρηματοδότηση για τη δημιουργία startups στην Ελλάδα

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε ότι:  «Ο ΟΑΕΔ συνεχίζει, με εξωστρέφεια, να επενδύει στον άνθρωπο, στην ποιοτική αναβάθμιση των δεξιοτήτων και στην δημιουργία νέων επιχειρήσεως και νέων θέσεων εργασίας. Με οδηγό τα επιτυχημένα προγράμματα που υλοποιήσαμε το τελευταίο έτος, ξεκινάμε ένα νέο κύκλο καινοτόμων δράσεων κατάρτισης και επιχειρηματικότητας για την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας».

Από τη μεριά της η γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης Πέγκυ Αντωνάκου υπογράμμισε: «Μέσα από την πλατφόρμα Grow Greece with Google, εκφράζεται ρητά η δέσμευση της εταιρείας να συμβάλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην ανάκαμψη και ανάπτυξη της Ελλάδας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες. Πιστεύουμε επίσης πως η τεχνολογία που απαιτεί η εποχή μας είναι εδώ για όλους μας, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το επίπεδο των γνώσεών μας».

Νέοι επιχειρηματίες σε τραπέζι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - 15.000 ευρώ χρηματοδότηση σε ανέργους προσφέρει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με την Google Ελλάδας για τη δημιουργία startup επιχείρησης
Νέοι επιχειρηματίες σε τραπέζι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - 15.000 ευρώ χρηματοδότηση σε νέους ανέργους προσφέρει το πρόγραμμα του ΟΑο νέο πρόγραμμα σε συνεργασία με την Google Ελλάδας για τη δημιουργία startup επιχείρησης © Pixabay

«Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, βοηθάει ανθρώπους μέχρι 45 ετών, να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια και ψηφιακές δεξιότητες προκειμένου να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Έτσι, τους δίνεται μια πρώτη ή ακόμη και μια δεύτερη ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον» κατέληξε.

Το πρόγραμμα για τη δημιουργία start up μέσω Google - Οι δικαιούχοι

Το νέο πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα σε 4.000 ανέργους έως 45 ετών να αποκτήσουν τις κατάλληλες ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση.

Στόχος είναι να εκπαιδευτούν στις βασικές αρχές της επιχειρηματικότητας, όπως έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή, ψηφιακή εποχή, μέσω δωρεάν εξ αποστάσεως κατάρτισης διάρκειας 35 ωρών, ώστε να είναι σε θέση να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία. Καλύπτονται θέματα όπως:

  • Δημιουργία ταυτότητας της επιχείρησης,
  • διαχείριση της αγοράς,
  • εδραίωση της επιχείρησης στο διαδίκτυο,
  • προώθηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Google. Η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων συμμετοχής θα ανακοινωθεί σύντομα.

Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης και πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις, θα έχουν τη δυνατότητα αίτησης για το νέο πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία, που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ.

Στόχος της 12μηνης δράσης θα είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 4.000 ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων και το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων θα ανέρχεται σε 14.800 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τον ΟΑΕΔ στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

«Βλέποντας τη σπουδαία δουλειά που γίνεται σε αυτές δομές, θα έλεγα ότι αυτή η επίσκεψη ήταν για μένα ένα δώρο Χριστουγέννων» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.