Πολιτικη & Οικονομια

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πληρωμές έως τέλη Οκτωβρίου

Τι είπε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηλικιωμένος
Ηλικιωμένος © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πληρωμές ως το τέλος Οκτωβρίου για τα αναδρομικά των συνταξιούχων προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ως το τέλος του Οκτωβρίου θα έχουν καταβληθεί τα αναδρομικά συνταξιούχων όπως διεμήνυσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι «μέχρι τέλη Οκτώβρη θα έχουν πληρωθεί τα αναδρομικά στην μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων προ του 2016».
 
Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι «θα παραμείνουν για τον Νοέμβριο κάποιες δύσκολες περιπτώσεις συνταξιούχων, αλλά και των κληρονόμων».
 
Ως προς την καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι  «στόχος του είναι μέσα στο επόμενο δίμηνο να εκδίδονται 30.000 συντάξεις κάθε μήνα και μέσα στους επόμενους μήνες το πρόβλημα να επιλυθεί πλήρως».
 
Υπογράμμισε ότι «σε αυτή την προσπάθεια θα βοηθήσουν σημαντικά οι 3.600 δικηγόροι και λογιστές που έχουν κάνει αίτηση να πιστοποιηθούν για την έκδοση συντάξεων, οι οποίοι τώρα εκπαιδεύονται και από τον Οκτώβριο θα αρχίσουν το έργο τους».
 
Ακόμα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ούτε προς το καλύτερο, ούτε προς το χειρότερο και επεσήμανε ότι το κόστος των συντάξεων φτάνει τα 16 δισ. ευρώ το χρόνο.
 
Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε «τεράστιο θέμα» την εξυπηρέτηση των πολιτών και εκτίμησε ότι τα ζητήματα που υπάρχουν θα λυθούν σε μεγάλο βαθμό μέσω:
  • του τηλεφωνικού κέντρου 1555
  • του υποστηρικτικό γραφείο που ξεκινά να λειτουργεί σε λίγες μέρες και το οποίο θα συγκεντρώνει τα ερωτήματα των πολιτών και θα τα απαντά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ