Πολιτικη & Οικονομια

Οικονόμου: Αύριο η νέα τροπολογία για τους υγειονομικούς

Τι θα προβλέπει για την επιστροφή όσων κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υγειονομικοί - Εργαζόμενοι σε νοσοκομείο
Υγειονομικοί - Εργαζόμενοι σε νοσοκομείο © EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Γιάννης Οικονόμου: Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την τροπολογία σχετικά με τους υγειονομικούς που αναμένεται να κατατεθεί αύριο.

Αύριο, Τρίτη (7/9) αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νέα τροπολογία για την επιστροφή των υγειονομικών στα καθήκοντά τους, μία ημέρα μετά την πρώτη δόση και όχι 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. 

Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «δεν υπάρχει τιμωρητική διάθεση απέναντι σε κανένα. Τουναντίον. Γι' αυτό άλλωστε προωθείται σύντομα, αύριο κιόλα, νέα τροπολογία με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιάζονται να επιστρέφουν στην εργασία τους την επόμενη μέρα μετά την πρώτη δόση και όχι σε 14 μέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Στους δύσκολους καιρούς οι λογικές και υπεύθυνες επιλογές είναι η ασφαλέστερη λύση και αυτές καλούμε όλους να ακολουθήσουν», τόνισε.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, οι στόχοι της κυβέρνησης σχετικά με την πανδημία είναι δυο και είναι αλληλοεξαρτώμενοι. «Χωρίς την ανάσχεση της πανδημίας η αποκατάσταση της ζωής στην πληρότητά της δεν είναι εφικτή. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας έχει αντιληφθεί ότι ο στόχος να πάρουμε πίσω τις ζωές μας στην πληρότητά τους δεν επιτυγχάνεται στο κενό. Για να το πετύχουμε πρέπει να αξιοποιήσουμε συλλογικά τη δυνατότητα που μας δίνει η επιστήμη. Μέρος της προσπάθειας αυτής είναι ο εμβολιασμός επαγγελματικών ομάδων όπως οι υγειονομικοί που δραστηριοποιούνται σε τομείς αυξημένης ευθύνης τόσο απέναντι στον εαυτό τους όσο και απέναντι στην κοινωνία, στον συνάνθρωπο, στην πατρίδα μας. Τα μέτρα που έχουμε λάβει είναι αντίστοιχα και ανάλογα αυτών που έχουν ληφθεί και στον υπόλοιπο κόσμο σεβόμενοι πλήρως το εθνικό και διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Μάλιστα, διευκρίνισε: «Δεν θίγουμε σε καμιά περίπτωση τον σκληρό πυρήνα του ιδιωτικού βίου, αλλά όσον αφορά στο δημόσιο βίο ο καθένας μας παίρνει αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη και τις συνέπειές τους οι οποίες είναι και εκ των προτέρων γνωστές.

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου (6/9/21)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ