Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως-Σχολεία: Σε ποια περίπτωση δεν δικαιολογείται απουσία

Αρνητική η υπουργός στο ενδεχόμενο οριζόντιου κλεισίματος των σχολείων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στα έδρανα της Βουλής
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στα έδρανα της Βουλής © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νίκη Κεραμέως: Οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας για τις απουσίες των παιδιών σε περίπτωση κρουσμάτων στα σχολεία.

«Δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή, επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος στην τάξη», ξεκαθάρισε σήμερα, Δευτέρα (6/9) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου στα σχολεία της Ελλάδας

Η Νίκη Κεραμέως εμφανίστηκε αρνητική στο ενδεχόμενο οριζόντιου κλεισίματος των σχολείων, παρότι η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο, «αν υπάρξει μετάδοση». 

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο τμημάτων, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι οι επαφές με το κρούσμα δεν μπαίνουν σε καραντίνα, αλλά θα ακολουθήσει εργαστηριακός έλεγχος: «Όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά της τάξης κάνουν rapid test δωρεάν από το κράτος και τα παιδιά που κάθονταν κοντά στο κρούσμα θα κάνουν επιπλέον self test. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα χρειαστεί να κάνουν 2 self test. Όλα τα παιδιά μετά τον έλεγχο θα προσέρχονται κανονικά στην τάξη».

Μάλιστα, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στο σκεπτικό πίσω από την απόφαση: «Πλέον δεν πάμε σε οριζόντιο κλείσιμο γιατί έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Όταν κλείναμε τμήματα το κάναμε γιατί θέλαμε να προστατεύσουμε την οικογένεια του μαθητή από διασπορά του ιού. Αλλά αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι εξ αυτών είναι εμβολιασμένοι και αν δεν είναι έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν άμεσα. Έτσι κλείσιμο τμήματος θα επιβάλλεται μόνο αν νοσήσουν τα μισά παιδιά του τμήματος συν ένα, βάσει τις εισηγήσεις των ειδικών. Δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος στην τάξη».

 

Νίκη Κεραμέως: 10% των εμβολιασμών παραμένει ανεμβολίαστο

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, η υπουργός Παιδείας, τόνισε ότι το 80% αυτών είναι εμβολιασμένο και ένα 10% περίπου έχει νοσήσει. Από την άλλη, ένα 10% των εκπαιδευτικών παραμένει ανεμβολίαστο και τόνισε πως όσοι εξ αυτών δεν τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τη διενέργεια εργαστηριακού τεστ, θα τίθεται υπό αναστολή εργασίας.

Τέλος, η υπουργός Παιδείας ανέφερε και στα μέτρα με τα οποία θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια από την 1η Οκτωβρίου. Στις αίθουσες θα έχουν πρόσβαση φοιτητές και εκπαιδευτικοί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικά νόσησης. Για τους ανεμβολίαστους θα ισχύσει η υποχρεωτική διενέργεια εργαστηριακού τεστ με τα δικά τους έξοδα. Δεν προβλέπεται εκπαίδευση εξ αποστάσεως, τόνισε η Υπουργός. 

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για το άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων | Αταίριαστοι

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ