Σακελλαροπούλου - Ναυμαχία Γέροντα: Ανάμνηση που μας εμπνέει
Στην Κάλυμνο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η Καταρίνα Σακελλαροπούλου στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας του Γέροντα: Η ανάμνηση της περίλαμπρης νίκης μας καθοδηγεί και μας εμπνέει.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα την Κάλυμνο για να παραστρεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία του Γέροντα, που διοργάνωσαν ο Δήμος Καλυμνίων και το Επαρχείο Καλύμνου.
Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο εκπρόσωπος της Βουλής Βασίλειος Υψηλάντης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γεώργιος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτριος Διακομιχάλης και ο επαρχος Π.Ε. Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνου, δήλωσε:
«Τιμάμε σήμερα την επέτειο της Ναυμαχίας του Γέροντα, μιας από τις πιο ένδοξες σελίδες της Ελληνικής Επανάστασης.
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή του Αγώνα, μια χούφτα ελληνικά πλοία κατατρόπωσαν σ’ αυτά εδώ τα νερά την οθωμανική αρμάδα, χάρη στη δεξιοσύνη, τη γενναιότητα και την τόλμη των πυρπολητών και των καπετάνιων τους. Έτρεψαν σε φυγή τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο, διατηρώντας ζωντανή τη φλόγα της ελευθερίας.
Η ανάμνηση της περίλαμπρης νίκης τους μας συνοδεύει, μας καθοδηγεί και μας εμπνέει».
Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιβιβάστηκε σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και έριξε στεφάνι στη θάλασσα, στη μνήμη των ηρωικών ναυμάχων. Επιστρέφοντας, επισκέφθηκε το Μνημείο για τους Πεσόντες Αξιωματικούς στα Ίμια.
Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Ακολούθως, η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στο Επαρχείο Καλύμνου στην έκθεση με τίτλο «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος», που είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Αμέσως μετά συμμετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Ναυτικό Μουσείο Καλύμνου, όπου παρουσιάζονται η ναυτική παράδοση του νησιού και η ιστορία και οι μέθοδοι της σπογγαλιείας.
Επίσης μετέβη στην Τέλενδο και συναντήθηκε με τους κατοίκους του νησιού, καθώς και με τους 4 μαθητές του σχολείου.
Το απόγευμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης Καλύμνου στο Κέντρο Πολιτισμού και Ιστορίας και θα παραστεί στην επετειακή εκδήλωση του Δήμου για τη Ναυμαχία του Γέροντα, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.