Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης για το νέο σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου μετά τον σεισμό

«Είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το νέο σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου, που κατασκευάστηκε μέσα σε λίγους μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ελασσόνα τον περασμένο Μάρτιο
Το νέο σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου, που κατασκευάστηκε μέσα σε λίγους μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ελασσόνα τον περασμένο Μάρτιο © @kyriakosmitsotakis/Facebook

Το Δαμάσι Τυρνάβου έχει πλέον νέο σχολείο μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ελασσόνα, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον περασμένο Μάρτιο ο καταστροφικός σεισμός στην Ελασσόνα είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές το σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου. Εκείνες τις ημέρες ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου, Γρηγόρης Λέτσιος, είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, καθώς ήταν εκείνος που μαζί με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς κατάφεραν να βγάλουν σώους και τους 63 μαθητές από το ετοιμόρροπο κτίριο.

«Εκείνη τη στιγμή του ισχυρού σεισμού το μόνο που παρακαλούσα κι έλεγα ήταν... "Θεέ μου, κάνε ακόμη 30 δευτερόλεπτα να αντέξει το κτίριο", να μην καταρρεύσει και μας καταπλακώσει... Και ο Θεός μας έκανε τη χάρη» είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm».

«Αυτό ήταν το τελευταίο κουδούνισμα για το Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου, με ιστορία 83 ετών. Ήρθε το τέλος του. Είμαι συγκινημένος, αλλά είμαι και χαρούμενος γιατί στη θέση του σχολείου θα προκύψει ένα σύγχρονο διδακτήριο, ασφαλές για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Είναι το έργο μου μίας δεκαετίας και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος» είχε τονίσει ο δάσκαλος σε άλλες δηλώσεις του στο larissanet.

Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου χτυπάει το τελευταίο κουδούνι πριν την κατεδάφιση

Το μήνυμα Μητσοτάκη για το νέο σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα

Η κυβερνητική υπόσχεση για το νέο σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου έγινε πράξη μέσα σε λίγους μήνες. Με ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου.

«Τον Μάρτιο, ο σεισμός κατέστρεψε το δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου. Είχα υποσχεθεί στον διευθυντή πως θα χτιστεί νέο σχολείο το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα, το καινούργιο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά».

Η δέσμευση Μητσοτάκη για το νέο σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ελασσόνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του σχολείου. Ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί τότε ότι αν το κτίριο κριθεί κατεδαφιστέο, στη θέση του θα ανεγερθεί το συντομότερο δυνατό ένα νέο σχολείο.

Λίγες ημέρες αργότερα, η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, είχε ανακοινώσει: «Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΓΕΚ Τέρνα, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή με την κατασκευή του Ε65 και ζήτησε ως πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να κατασκευάσει νέο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι».

Τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές μπαίνουν στο νέο σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου, το οποίο κατασκευάστηκε στη θέση του παλιού, που κατεδαφίστηκε μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ