- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οικονόμου: Πιθανή η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού
«Ανάλογα με το ρυθμό των εμβολιασμών»
Οικονόμου - Κορωνοϊός: Πιθανή επέκταση υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας υπάρχει στο τραπέζι ανάλογα με το ρυθμό των εμβολιασμών, και αυτό άφορα όλες τις επαγγελματικές ομάδες όπως εκπαιδευτικούς ή σώματα ασφάλειας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα προχωρήσουμε σε ό,τι πρέπει να προχωρήσουμε».
Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ανεβουν τα ποσοστά εμβολιασμού, λέγοντας ότι από τις 16 Αυγούστου έχουν κλειστεί 170.000 ραντεβού εκ των όποιων τα 7.000 αφορούν
υγειονομικούς.
Δεν μπλοφάραμε για τα μέτρα, και κάποιοι το είδαν αυτό σχολίασε. «Δεν βάζουμε κανέναν απέναντι, απέναντι έχουμε την πανδημία» είπε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η αναστολή εργασίας μπορεί να γίνει απόλυση, σημείωσε ότι «αν οι αναστολές κρατήσουν σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος, κάποια πράγματα θα επανεξεταστούν». «Η συζήτηση δεν πρέπει να είναι στη διάσταση της απόλυσης ή των συνεπειών που θα έχουν αν δεν εμβολιαστούν» διευκρίνισε πάντως.
Οικονόμου - Αφγανιστάν: «Μπροστά σε ισχυρή πιθανότητα αυξημένων ροών»
Για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καμπούλ σχολίασε ότι πρόκειται για την πιο τραγική επιβεβαίωση του πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στο έδαφος του Αφγανιστάν και πόσο περίπλοκος έχει γίνει ο κόσμος μας.
«ΗΠΑ, EE, διεθνής κοινότητα, πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία, η προσοχή και η μάτια του πολιτισμένου κόσμου πρέπει να είναι συνεχώς στο Αφγανιστάν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Έχουμε φέρει στη χώρα τρεις έλληνες πολίτες, είμαστε σε επικοινωνία και για άλλους ανθρώπους που είχαν συνδράμει την ελληνική παρουσία στο Αφγανιστάν», εξήγησε ο Γιάννης Οικονόμου, κάνοντας λόγο για 10 με 20 άτομα.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσφυγικών ροών δήλωσε ότι και πριν την αφγανική κρίση η κυβέρνηση βρισκόταν σε εγρήγορση, και αυτό συμβαίνει και τώρα τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο, για να αποφευχθεί ενδεχόμενο εργαλειοποίησής των ροών από άλλες χώρες, αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο.
«Τα αντανακλαστικά μας πρέπει να είναι πάντα ενεργοποιημένα, είμαστε μπροστά σε ισχυρή πιθανότητα αυξημένων ροών από το Αφγανιστάν» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρόσθεσε πάντως ότι η συζήτηση Μητσοτάκη – Ερντογάν για το θέμα ήταν σε καλό κλίμα. «Αυτό δε σημαίνει ότι μένουμε μόνο εκεί» υπογράμμισε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.