- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οικονόμου: Πιθανή η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού
«Ανάλογα με το ρυθμό των εμβολιασμών»
Οικονόμου - Κορωνοϊός: Πιθανή επέκταση υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας υπάρχει στο τραπέζι ανάλογα με το ρυθμό των εμβολιασμών, και αυτό άφορα όλες τις επαγγελματικές ομάδες όπως εκπαιδευτικούς ή σώματα ασφάλειας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα προχωρήσουμε σε ό,τι πρέπει να προχωρήσουμε».
Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ανεβουν τα ποσοστά εμβολιασμού, λέγοντας ότι από τις 16 Αυγούστου έχουν κλειστεί 170.000 ραντεβού εκ των όποιων τα 7.000 αφορούν
υγειονομικούς.
Δεν μπλοφάραμε για τα μέτρα, και κάποιοι το είδαν αυτό σχολίασε. «Δεν βάζουμε κανέναν απέναντι, απέναντι έχουμε την πανδημία» είπε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η αναστολή εργασίας μπορεί να γίνει απόλυση, σημείωσε ότι «αν οι αναστολές κρατήσουν σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος, κάποια πράγματα θα επανεξεταστούν». «Η συζήτηση δεν πρέπει να είναι στη διάσταση της απόλυσης ή των συνεπειών που θα έχουν αν δεν εμβολιαστούν» διευκρίνισε πάντως.
Οικονόμου - Αφγανιστάν: «Μπροστά σε ισχυρή πιθανότητα αυξημένων ροών»
Για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καμπούλ σχολίασε ότι πρόκειται για την πιο τραγική επιβεβαίωση του πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στο έδαφος του Αφγανιστάν και πόσο περίπλοκος έχει γίνει ο κόσμος μας.
«ΗΠΑ, EE, διεθνής κοινότητα, πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία, η προσοχή και η μάτια του πολιτισμένου κόσμου πρέπει να είναι συνεχώς στο Αφγανιστάν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Έχουμε φέρει στη χώρα τρεις έλληνες πολίτες, είμαστε σε επικοινωνία και για άλλους ανθρώπους που είχαν συνδράμει την ελληνική παρουσία στο Αφγανιστάν», εξήγησε ο Γιάννης Οικονόμου, κάνοντας λόγο για 10 με 20 άτομα.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσφυγικών ροών δήλωσε ότι και πριν την αφγανική κρίση η κυβέρνηση βρισκόταν σε εγρήγορση, και αυτό συμβαίνει και τώρα τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο, για να αποφευχθεί ενδεχόμενο εργαλειοποίησής των ροών από άλλες χώρες, αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο.
«Τα αντανακλαστικά μας πρέπει να είναι πάντα ενεργοποιημένα, είμαστε μπροστά σε ισχυρή πιθανότητα αυξημένων ροών από το Αφγανιστάν» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρόσθεσε πάντως ότι η συζήτηση Μητσοτάκη – Ερντογάν για το θέμα ήταν σε καλό κλίμα. «Αυτό δε σημαίνει ότι μένουμε μόνο εκεί» υπογράμμισε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.